Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Houtvuur, gashaard of pelletkachel? Onze woonexpert belicht de voor- en nadelen per systeem én het prijskaartje

Het begin van het jaar is hét ideale moment om een kachel of haard te kopen, omdat verschillende fabrikanten dan promoties aanbieden. Onze woonexpert Björn Cocquyt werpt zijn licht over de meest voorkomende systemen, somt de plus- en minpunten op en bekijkt het volledige kostenplaatje. “Hou bij de aankoop niet alleen rekening met de grootte van de te verwarmen ruimtes, maar ook met de mate waarin je huis geïsoleerd is.”

 1. 1 miljoen Belgen zijn slechthorend: hoe kan je de schade zoveel mogelijk beperken? Zijn dure oortjes beter dan goedkope? En valt het te genezen?
  PREMIUM

  1 miljoen Belgen zijn slechtho­rend: hoe kan je de schade zoveel mogelijk beperken? Zijn dure oortjes beter dan goedkope?

  Ruim een miljoen Belgen zijn slechthorend, ongeveer drie miljoen kampen met tinnitus of oorsuizingen, onder wie steeds meer jongeren. “Grote boosdoeners zijn te luide festivals, concerten en sportevenementen”, zegt professor Bart Vinck. Maar ook in coronatijd zijn je oren niet veilig, omwille van de alomtegenwoordige oortjes. Hij vertelt hoe je gehoorschade zoveel mogelijk kan beperken en twintiger Maarten getuigt over zijn jarenlange strijd tegen tinnitus. “Ik hoor voortdurend een zeer hoge fluittoon in het midden van mijn hoofd waardoor ik amper inslaap.”
 2. Tom (56) en Greet (52) bouwden een duurzaam huis om er heel hun leven in te wonen: “Alles is voorzien op het leven in een rolstoel”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Tom (56) en Greet (52) bouwden een duurzaam huis om er heel hun leven in te wonen: “Alles is voorzien op het leven in een rolstoel”

  Tom (58) tekende de plannen voor de nieuwbouw van hem en Greet (52) helemaal zelf. Het koppel wist dan ook heel goed wat ze wilden: een ecologisch huis met een laag energieverbruik om voor de rest van hun leven in te wonen. Ook als Toms gezondheidstoestand achteruit gaat en hij in een rolstoel belandt. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om je eigen huis klaar te stomen voor je oudere dag.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht