Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

Hoogste aantal bouwvergunningen in 25 jaar uitgereikt

Woon.In 2021 werden er in ons land 31.804 vergunningen uitgereikt voor residentiële nieuwbouw. Volgens de cijfers van Statbel gaat het om een stijging van 11,2 % in vergelijking met een jaar eerder. Het is het hoogste aantal in een kwarteeuw. De vergunde renovaties kwamen zelfs uit op een record van 34.401.

6 reacties

 • willy goelen

  4 maanden geleden
  Renoveren , en isoleren , als Lagarde mijn gestolen spaargeld teruggeeft zal ik wel een beetje isoleren , anders kunnen ze de pot op en ga ik ook hout stoken en kolen , juist lijk de anderen .Gedaan met dat gezever allemaal.
 • piet devlieger

  4 maanden geleden
  Oei, en nochtans klagen alle jongeren dat - zelfs met quasi gratis intresten - ze geen huis kunnen kopen. Ondertussen bouwen ze huizen waar wij zelfs niet konden of durfden van dromen. Wat is er aan de hand ? Valt het manna uit de hemel ?
 • Karel Van Biezen

  4 maanden geleden
  Na het debacle van de boskaart is men massaal beginnen bouwen en verkavelen, met corona eveneens. Nu hebben we een hoge inflatie waardoor mensen wederom beginnen bouwen en verbouwen. Allemaal uitstekend nieuws voor burgemeesters en gemeentes die respectievelijk hun loon en gemeentekas gespekt zien, wel minder goed voor de toekomstige generaties. Al een geluk dat onze doortastende politici betonflop hebben afgekondigd ... tegen 2040 om de weinige open ruimte die ons nog rest te vrijwaren...
 • Danny Govaerts

  4 maanden geleden
  Een gevolg van een falende overheid betreft het invoeren van de beton stop. Het zal eerst erger worden voor er rust komt in de bescherming van open vlakte. Ze hadden eerst alles in kaart moeten brengen en de stuken die bescherming nodig hadden moeten klemmen. Nu wordt er volop verkaveld zonder doel van invulling om toch maar de gronden ten gelde te maken als bebouwd.
 • Greet Langewouters

  4 maanden geleden
  De grote projectmakelaars die de mensen bedotten met hun mooie verkooppraatjes en vervolgens slechte kwaliteit laten afleveren zullen hun centjes al wel aan het tellen zijn.
 1. Barman en wetenschapsexpert leggen uit hoe je in geen tijd nieuwe ijsblokjes maakt voor in je drankjes: “Ga voor zo klein mogelijke ijsblokjes”

  Barman en weten­schaps­ex­pert leggen uit hoe je in geen tijd nieuwe ijsblokjes maakt voor in je drankjes: “Ga voor zo klein mogelijke ijsblokjes”

  Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.”