Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Steven Richardson

Hogere boetes voor wie verbouwing niet aangeeft: onze belastingexpert licht het fiscale kluwen toe

Wie bouwt of verbouwt moet daarvan aangifte doen bij de fiscus. Doe je dat niet, krijg je een administratieve boete opgelegd. Die wordt nu serieus verhoogd én er gelden enkele andere fiscale regels. Onze belastingexpert legt uit.

43 reacties

 • Jos Brems

  10 uur geleden
  Onze (r)overheid heeft weer een manier gevonden om ons nog wat meer uit te persen, door het verhogen van de boetes.
 • Lema Hosme

  13 uur geleden
  Ik begrijp de logica van kadastraal inkomen nog altijd niet. Waarom moet ik betalen wat ik als veronderstelde huur zou kunnen ontvangen als ik er zelf woon? Ik heb net gekocht om niet te moeten huren en nu moet ik toch nog ‘huur’ betalen elk jaar?
 • Michael Steyaert

  1 dag geleden
  België blinkt toch uit in het dubbel belasten. Mensen die in een eigen huis investeren om zelf in te wonen worden nog steeds afgestraft. Ook al ligt hun maandelijkse last een pak hoger dan een huurwoning en werden ze reeds belast op hun inkomen. Zolang er maar voldoende binnenkomt om de gigantische loonkost van ons absurd overheidssysteem te blijven bekostigen is alles toegestaan. Hoog tijd dat iemand hier eens een eind aan maakt en de belastingen rechtvaardig maakt.
 • Walter De Meulenaer

  1 dag geleden
  "De fiscus gaat er van uit dat het vastgoed heeft opgebracht, ook al is dat niet zo" Dat is een bedekte term voor legale diefstal tegenover de burger! Wij moeten alles bewijzen, de fiscus die neemt gewoon zonder enige aanwijzing.
 • Hans Degreef

  1 dag geleden
  En vorig jaar nog een document moeten invullen om te bevestigen dat ik Centrale Verwarming heb laten installeren en dat ik een vaste airco heb voor de bovenverdieping. Benieuwd wat dat extra gaat kosten. Eigenlijk hebben ze daar geen zaken mee. Iedereen zou in ZIJN huis mogen doen wat hij wil! Je hebt uw huis gekocht en al belastingen op betaald. Schandalige praktijken.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"