Personal trainer Johan Gerets (links) en kinesist Lieven Maesschalck (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Personal trainer Johan Gerets (links) en kinesist Lieven Maesschalck (rechts) © Carline Vandercruyssen / Photo News

Hoe ziet het dagschema van de Rode Duivels eruit? Kinesist Lieven Maesschalck en personal trainer Johan Gerets tonen oefeningen

Blessures vermijden en de Rode Duivels zo snel mogelijk weer speelklaar krijgen als ze toch een letsel oplopen: dat is de taak van topkinesist Lieven Maesschalck en zijn medische staf tijdens het EK. “Op basis van hun fysieke testen geven we iedere speler specifieke oefeningen”, zegt hij. Hij vertelt hoe het dagschema van de Rode Duivels eruitziet en toont stap voor stap samen met personal trainer Johan Gerets welke oefeningen ze doen als warming-up.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. “Je bent een domoor als je in die zetel blijft zitten”: topkinesist Lieven Maesschalck over fitnessblunders en het belang van bewegen
  PREMIUM

  “Je bent een domoor als je in die zetel blijft zitten”: topkine­sist Lieven Maesschal­ck over fit­nessblun­ders en het belang van bewegen

  Geen groter verdediger van beweging dan Lieven Maesschalck (57), kinesist van de Rode Duivels en andere topsporters. Het liefst zou hij iedereen ‘iets’ zien doen, laat het dan wandelen, fietsen of dansen zijn. Hij legt uit waarom je moet bewegen, hoe je dat het best doet en wat de meest voorkomende fitnessblunders zijn. “Wil je buikvet verliezen en ga je daarom intensief buikspieroefeningen doen? Fout.”
 1. Intern solliciteren: zo pak je dat aan volgens de loopbaancoach
  Groeien

  Intern sollicite­ren: zo pak je dat aan volgens de loopbaan­coach

  Wil je vooruit op professioneel vlak, hoef je daarom niet per se je huidige werkgever je C4 voor te schotelen. “Ook binnen de eigen organisatie is er vaak heel wat groeipotentieel”, verzekert loopbaancoach Bart Huwé. “Kan je binnen het eigen bedrijf je ambities waarmaken, verlies je minder tijd om jezelf in te werken, wat een voordeel oplevert voor zowel de werkgever als de werknemer.” Jobat.be kreeg enkele tips voor wie wil doorstromen/opklimmen bij zijn actuele werkgever.
 2. Johan Gerets - zoon van - moet Rode Duivels mee behoeden voor blessures: “Witsel is mentaal gruwelijk sterk, Tielemans moet ik soms intomen”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Johan Gerets - zoon van - moet Rode Duivels mee behoeden voor blessures: “Witsel is mentaal gruwelijk sterk, Tielemans moet ik soms intomen”

  De Rode Duivels gaan naar het EK en nemen mee: Gerets. Johan Gerets (39). Zoon van, maar vooral de man die de jongens van Roberto Martínez mee topfit moet zien te houden. Van Romelu Lukaku, “die 140 kg omhoog kan duwen”, over “wereldprof” Tielemans naar “speelvogels” Hazard, Mertens, Vertonghen en Carrasco: een blik op de begeleiding en werkethiek van de ploeg die ons straks aan de Europese titel moet helpen.