Het woord ‘dividend’ komt van het Latijnse werkwoord ‘dividere’. Dat betekent: verdelen. Het dividend is het stukje van de winst dat een onderneming verdeelt onder zijn aandeelhouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Het woord ‘dividend’ komt van het Latijnse werkwoord ‘dividere’. Dat betekent: verdelen. Het dividend is het stukje van de winst dat een onderneming verdeelt onder zijn aandeelhouders. © Shutterstock, Romain Thiry

Hoe werken dividenden? Paul D'Hoore legt uit en geeft advies: “Je kan makkelijk 30% belastingvoordeel op zak steken”

“Geen loonsverhoging voor werknemers? Dan ook geen dividenden voor aandeelhouders.” Met dat opmerkelijke voorstel wil Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het loonoverleg onder druk zetten. Maar wat zijn dividenden? Waarom is de maand mei net belangrijk voor wie ze heeft? En vooral: hoe kan je er geld mee verdienen? Onze geldexpert Paul D’Hoore legt stap voor stap uit hoe ook jij er je voordeel uit kan halen.

11 reacties

 • Tony Pirrewiet

  1 week geleden
  PAUL D'Hoore heeft indertijd ook gezegd dat arco heel velig is, dus geloof hem niet, ge komt altijd bedrogen uit.
 • Lode vleminckx

  2 weken geleden
  Je schrijft in voor cooperatieve aandelen met mooi divident en dan meldt uw bank dat ze gedurende 2 jaar geen divident uitbetalen. En dat kan zo maar.
 • Dries Dumoulin

  2 weken geleden
  Er werd berekend dat er 40 miljard te halen valt als men werkt maakt van de fraudebestrijding genoeg om de loonkost te laten dalen maar tja sjhoemelen en afgeven op al die het ni breedt hebben hoort nu eenmaal tot de belgische cultuur !
 • Didi Bellens

  2 weken geleden
  Ja en dat zal Rousseau wel heel goed weten hoe hij nog meer in zijn eigen zakken kan steken alsook de voltallige Vlaamse en Waalse regering. Hier moet men minimum 3x belastingen betalen op hetzelfde geld waar ze al op afgetrokken hebben.
 • jean pierre van wesemael

  2 weken geleden
  @andre is 240 euro deze aftrekpost is niet geïndexeerd net zoals aftrek levensverzekering en pensioensparen. Jouw info is niet correct.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”