Links: een van de werken die we lieten schatten bij kunstdealer Bie Baert (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Links: een van de werken die we lieten schatten bij kunstdealer Bie Baert (rechts). © Ariane De Borger, Charlotte Speck

Hoe weet je of je zelf schatten op zolder hebt liggen? 'Stukken van mensen'-dealer Bie Baert deelt haar beste advies

Schat of rommel? Wij doen de test en laten twee stukken door de gloedvolle antiek- en curiosahandelaar Bie Baert van ‘Stukken van Mensen’ schatten. Want hoe weet je of wat je tijdens een uitbarsting van opruimwoede op zolder of in de kelder ook iets waard is? En hoe en waar verkoop je het het best? “Niet alles wat oud is, heeft waarde.”

15 reacties

 • Andy Staelens

  5 maanden geleden
  Het blijft een kwestie van smaak en zotten die ervoor betalen, zonder smaak zelfs.
 • An Vanden Bossche

  5 maanden geleden
  Het heeft enige tijd geduurd, maar met de tijd ben ik gaan beseffen dat allerlei erfstukken niet zozeer een waarde hebben dat een belang heeft in euro's maar vooral waarde omdat ze aan familieleden en voorouders hebben toebehoord. Het zegt iets over hun beroep en bezigheden, over uw eigen wortels, geschiedenis, waarvan je uiteindelijk een product bent.
 • Karel Flanders

  5 maanden geleden
  Wie het verkoopt, is veelal meer waard dan het stuk zelf. Er zijn dingen die je aan de straatstenen niet kwijtraakt maar probeer ergens in een winkel hetzelfde te kopen en je valt achterover van de prijs.
 • Dominique Hermys

  5 maanden geleden
  Ik gooi al mijn antiek weg. Dan heeft daar niemand koppijn van.
 • Frankie Albert Goethals

  5 maanden geleden
  Antiek is over zijn hoogtepunt. In kringloopwinkels kan je schatten vinden, tenminste wat jij zelf graag ziet en wil combineren in uw interieur. Antiekhandelaars kopen enkel iets van u, als ze de prijs kunnen verdubbelen.
 1. Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak”
  PREMIUM

  Dividend­aan­de­len kopen als alterna­tief voor je spaarboek­je? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belasting­voor­deel op zak”

  Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D’Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. “Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Je spaarcenten laten renderen? Zo begin je met dividend beleggen
  Spaargids.be

  Je spaarcen­ten laten renderen? Zo begin je met dividend beleggen

  Dividend beleggen geniet in de huidige tijden van lage spaarrentes veel bijval. De belegger ontvangt – bij gunstige bedrijfsprestaties – door middel van een dividend immers jaarlijks geld, zonder dat hij zijn aandelen ervoor hoeft te verkopen. Er bestaan twee mogelijkheden om te beleggen in aandelen en beleggingsfondsen die dividend uitkeren: hoog dividendrendement en hoge dividendgroei. Spaargids.be duidt het verschil.