Opvoedingsexperte Joke Van Hoeck (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Opvoedingsexperte Joke Van Hoeck (rechts). © Carline Vandercruyssen / rv

Hoe vol mag de agenda van een kind zijn? En hoeveel privacy geef je het op sociale media? Opvoedingsexpert geeft raad

Nu de zomervakantie weer is opgeborgen, worden in de meeste gezinnen de regels rond huiswerk, bedtijd en sociale media weer aangescherpt. Maar wat als je kind het niet zo nauw neemt met de regels? Vier gezinnen kloppen voor advies aan bij kinderpsychologe en opvoedingsexperte Joke Van Hoeck.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Op Hotel Mama met je lief? Steeds meer twintigers wonen nog bij hun ouders. Gaya (26) en Marie (23) vertellen
  PREMIUM

  Op Hotel Mama met je lief? Steeds meer twintigers wonen nog bij hun ouders. Gaya (26) en Marie (23) vertellen

  Steeds meer volwassen kinderen blijven na hun studies nog bij mama en papa wonen. Gaya (26) doet het, net als Marie (23). Zélfs haar lief is mee ingetrokken bij Hotel Mama. “We hebben even gekeken om samen een appartement te huren of een huisje te kopen dat we konden renoveren. Maar halleluja, dat is duur.” Gezinssocioloog en gewoon hoogleraar Dimitri Mortelmans (UAntwerpen) vertelt welke afspraken je het best vastlegt als twintigers nog even in het ouderlijke nest blijven plakken en hoe je de rekening maakt.