Dokter Jan Vermeylen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Jan Vermeylen (rechts). © getty Images / Steven Richardson

Hoe selfiecultuur leidt tot een overdaad aan botox en fillers bij jonge meisjes: “Hun droom? Een gezicht waaraan zichtbaar gewerkt is”

Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: plastisch chirurg Jan Vermeylen (62). Hij zit al dertig jaar in het vak, maar hij maakt zich zorgen over het stijgende en volgens hem achteloze gebruik van fillers en botox bij jonge vrouwen. “Een nieuw gezicht wordt steeds meer gezien als een statussymbool, alsof je een nieuwe handtas koopt.”

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Coronavaccins kunnen bijwerking hebben op fillers, waarschuwen dermatologen. “Plan de injecties niet voor of na je vaccinatie”

  Coronavac­cins kunnen bijwerking hebben op fillers, waarschu­wen dermatolo­gen. “Plan de injecties niet voor of na je vaccinatie”

  Het Moderna-vaccin tegen corona heeft in zeldzame gevallen bijwerkingen op fillers in het gezicht. Een aantal mensen kreeg na het vaccin milde verdikkingen en roodheden op de plaatsen waar ze fillers hadden. “Het is een uitzonderlijke bijwerking die we ook bij andere types vaccins kunnen verwachten”, zegt dermatologe Kristin Smet. Ze raadt wel aan om te wachten met fillers tot een paar weken na de vaccinatie.