Dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe van het UZ Gent (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe van het UZ Gent (rechts). © Getty Images / UZ Gent

Hoe raak je verlost van ongewenste haren? Dermatoloog legt uit: "Haartjes op het gelaat kan je beter ontkleuren dan scheren”

Veel vrouwen hebben donshaartjes op hun kin, onderbuik, bovenlip, borsten,... maar sommige hebben wel erg veel last van overmatige haargroei op bepaalde plekken van hun lichaam. Dat wordt hirsutisme genoemd. Valt daar iets aan te doen? En hoe komt het dat de ene eraan ten prooi valt en de andere niet? Dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe van het UZ Gent geeft uitleg over dit vervelende kwaaltje. “Wees voorzichtig met lasertoestellen die je thuis kan gebruiken.”

 1. “Nagelbijten zit in dezelfde categorie als tics en lichte vormen van jezelf krassen”: psychologe legt uit hoe je ermee stopt
  PREMIUM

  “Nagelbij­ten zit in dezelfde categorie als tics en lichte vormen van jezelf krassen”: psychologe legt uit hoe je ermee stopt

  Nagelbijten lijkt in het begin misschien onschuldig. Maar al gauw beschadig je je vingertoppen en ga je steeds dezelfde wondjes open bijten, wat tot ontstekingen kan leiden. Redenen genoeg dus om er zo snel mogelijk komaf mee te maken. Maar hoe doe je dat? “Mensen die nagelbijten staan er vaak niet bij stil dat ze het doen”, zegt klinisch psychologe Caroline Braet. Wij stelden haar vijf vragen over deze vervelende kwaal.
 2. "Er is geen bloedverwantschap vereist om mantelzorg te verstrekken": dit moet je weten over zorgverlof
  Jobat

  "Er is geen bloedver­want­schap vereist om mantelzorg te verstrek­ken": dit moet je weten over zorgverlof

  Dubbel en dik verdiend: vandaag vieren we de Dag van de Mantelzorger. Een zorgbehoevend persoon bijstaan terwijl je ook als werknemer taken te vervullen hebt, is niet vanzelfsprekend. Wat zijn je rechten en plichten? Hoe kun je bijhorend verlof opnemen? En kan je ontslagen worden tijdens die periode? Jobat.be sprak met Elien De Clercq, Legal Team Manager bij Partena Professional.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.