Diëtiste Sanne Mouha.
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha. © Carline Vandercruyssen

Hoe (on)gezond is mayonaise écht? Diëtiste Sanne Mouha neemt 12 soorten uit de supermarkt onder de loep

Een lekkere, vettige hap is voor veel Belgen een portie frieten met mayonaise. Maar ook bij aardappelen, een salade of zelfs op de boterham smaken we mayonaise. Hoe ongezond is dat nu eigenlijk? En welke smaakt het lekkerst? “Mayonaise bestaat vooral uit gezonde vetten en is zelfs een goede vervanger voor boter”, aldus diëtiste Sanne Mouha. Ze beoordeelt 12 soorten uit de supermarkt, van gewone tot light- en yoghurtmayonaise.

 1. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt
  PREMIUM

  Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecue­sau­zen? Sterren­chef Luc Bellings proeft en oordeelt

  De lente is dit weekend en volgende week al een beetje in het land, hoog tijd dus om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.”
 2. Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt
  PREMIUM

  Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituris­ten leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt

  Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype