Getty Images / Photonews / Gregory Van Gansen
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images / Photonews / Gregory Van Gansen

Hoe (on)gelijk zijn onze lonen? “Niet veel mensen zullen een maatschappij bepleiten waarin iedereen hetzelfde salaris krijgt”

Als je je eigen loon vergelijkt met dat van een topvoetballer of een BEL20-CEO (die laatste kreeg in 2019 een mediaan­salaris van 2,4 miljoen euro), dan lijkt de loonongelijkheid enorm groot in ons land. Toch valt dat volgens onze werkexpert Stijn Baert al bij al mee. Al ziet hij voor ‘gewone’ werknemers wel nog mogelijkheden om het nog wat eerlijker te maken.

30 reacties

 • Elke De Vleeschouwer

  1 jaar geleden
  Alles onder de 2200 euro is een hongerloon.
 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Voor mij mag er gerust ongelijkheid zijn in verloning zolang het maar eerlijk 'verdiend' is maar bij sommigen is het alleen 'verworven' via fraude, corruptie en machtsmisbruik.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Een luierik zou dan even veel "verdienen" dan een actieve ? Een afgestudeerde academicus zou dan evenveel "verdienen" dan iemand die zo rap als enigszins mogelijk van school is gegaan ?
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Hij kan dat wel argumenteren als lid van rijkelijk vergoed overheidspersoneel, betaald uit het belastingsgeld van hen die wel economisch batig productief bijdragen tot het BNP, m.a.w. van hen die de Welvaartskoek bakken en er niet over theoretiseren !
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Dat iedereen een gelijk loon krijgt is niet realistisch. Maar dat er een maximum mag staan op het verschil tussen het laagste loon en het hoogste loon binnen een zelfde bedrijf inclusief bonussen dat zou al veel oplossen. Als ze nu eens begonnen met Max 4x het laagste loon. Dat zou al veel misbruik weg werken.
 1. De beurs, vastgoed of een extra opleiding? Onze geldexperten delen hun adviezen om dit jaar meer uit je spaargeld te halen
  PREMIUM

  De beurs, vastgoed of een extra opleiding? Onze geldexper­ten delen hun adviezen om dit jaar meer uit je spaargeld te halen

  Tijdens de eerste negen maanden van 2020 konden Belgische gezinnen gemiddeld een vijfde van hun inkomen sparen, zo becijferde de Nationale Bank. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n klein of groter spaarpotje wat voller wordt? Waar zet je best je geld op in en waar kan je ook al met een klein budget slim op inspelen? Onze geldexperten Pascal Paepen, Michel Maus, Stijn Baert, Geert Noels en Paul d’Hoore geven elk hun gouden tip waar jij je voordeel mee doet. “Investeer vooral in de toekomst.”