Volledig scherm
PREMIUM
© rv

“Hoe meer vogels in je tuin, hoe beter voor je tuin én jezelf”: onze tuinexperte legt uit hoe je ze lokt én telt

Dit weekend vindt Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt plaats. Wil je met het hele gezin meetellen? Het is een makkelijke én leuke manier om iets te doen voor de vogels. Installeer je voor het raam, houd verrekijker en tellijst bij de hand, en tel. Of doe iets extra, en bouw samen met je kinderen een nestkast. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je meer vogels naar je tuin kan lokken. 

16 reacties

 • marie-rose van der haeghen

  19 uur geleden
  Elke avond beleven wij hier een scène van “ The Birds “ . Meer dan 100 kauwen terroriseren de buurt . Een echte pest ! Alle kleine vogeltjes weg natuurlijk .
 • Eli Bos

  2 maanden geleden
  Straks als ze hun nestjes maken, kunnen de eksters die hier massaal aanwezig zijn terug de kuikens uit de nestjes roven. Ik voeder de vogels maar als de kat van de buren er niet mee weg is dan zijn het wel de roofvogels die beschermd worden door Natuurpunt; Vandaar dat ik niets meer stort aan deze vereniging.
 • Janna Friese

  2 maanden geleden
  Prachtig hoor om vele vogels in je tuin kunnen zien! Omdat ik niet meer kan stappen voederen mijn thuishulpen de vogels (en water!), en dan geniet ik vanop een stoel al kijkend door het raam van al die vogels die van hun strooivoer, brood, en mezenbollen ook genieten! De natuur en dieren is echt prachtig, maar ben meestal wel bedroefd in vele mensen!! Met diervriendelijk groet, Janna
 • Jef Cools

  2 maanden geleden
  Ik was aant vogels tellen en opeens kwam er een struisvogel aan
 • Guido Dyck

  2 maanden geleden
  IK woon vlak bij een bos en weide en in de tuin voederbakje.Lees hieronder "merels".Ik heb er geen enkele gezien.Wel enkele mussen,1 roodbostje, 3-4mezen,groene.specht, meerdere buizerds,winterkoninkje(s)kauwen en kraaien,Vooral bosduiven en dezen in groot overtal.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten