Podologe Charity Aydenart (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Podologe Charity Aydenart (rechts) © Getty Images / rv

"Hoe langer je met een eksteroog rondloopt, hoe dieper het ingroeit": podoloog legt uit wat je eraan kan doen

Heb jij soms last van een stekende pijn in je voet, alsof je continu op een punaise stapt? Waarschijnlijk heb je een eksteroog. Het veelvoorkomende maar - laat ons eerlijk zijn - weinig sexy kwaaltje treft vooral oudere dames, maar ook stiletto-liefhebsters, zakenmannen en kinderen kunnen eraan ten prooi vallen. “Probeer het eeltpuntje vooral niet zelf uit te knippen”, waarschuwt podologe Charity Audenaert. Ze legt uit wat een eksteroog precies is, hoe je ervan verlost raakt en hoe je het kan voorkomen.

  1. Vaak last van oorproppen? Nko-arts legt uit wat je eraan doet: “Oortjes dragen om muziek te luisteren stimuleert de oorsmeerkliertjes”
    PREMIUM

    Vaak last van oorproppen? Nko-arts legt uit wat je eraan doet: “Oortjes dragen om muziek te luisteren stimuleert de oorsmeer­klier­tjes”

    “Oorsmeer is de natuurlijke ‘verzorgingscrème’ van de gehoorgang”, aldus neus-, keel- en oorarts Annelore Willaert. En die gehoorgang is van nature zelfreinigend. In normale omstandigheden hoef je je oorsmeer dus helemaal niet te verwijderen. Maar bij sommigen, maar liefst 1 op de 10 kinderen en 1 op de 20 volwassenen, wordt er te veel oorsmeer aangemaakt, wat leidt tot oorproppen. De nko-arts legt uit wat je tegen het vervelende kwaaltje kan doen.