Professor Bart De Strooper Alzheimer KU Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Bart De Strooper Alzheimer KU Leuven © Steven Richardson

Hoe kunnen we dementie voorkomen? Expert: “Vul geen sudoku in, maar ga kaarten met anderen”

Hij doet al jaren wetenschappelijk onderzoek naar alzheimer en wordt daarvoor wereldwijd geroemd. Toch is hij niet helemaal tevreden. “Met meer middelen zouden we een medicijn kunnen ontwikkelen.” Professor Bart De Strooper over een eenzame strijd.

26 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Wim Claes, vrede is het belangrijkste wat er is, zonder vrede geen gezondheidszorg of wetenschappelijk onderzoek. En in vrede moet geïnvesteerd worden.
 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  Waarom steunt onze regering deze onderzoeken dan niet met de 800 miljoen steun voor Oekraïne en met het geld voor Indië en de beplanting van de Sahel en nog zoveel andere buitenlandse projecten ? Als er voor dementie een medische doorbraak komt, is dat ook ten goede voor de hele wereld !
 • willem merken

  2 maanden geleden
  Mijn moeder was dementerend en in rusthuis tot ik van de directie het bericht kreeg dat ze niet meer in het "decorum" paste en ik 3 (drie) dagen kreeg om een andere opvang te vinden. Dat was dan ook nog net voor kerst en ze heeft het ook nog 8 jaar geleefd waarvan de laatste jaren als een plant.
 • Jeannine De Ceuster

  2 maanden geleden
  Het is een verschrikkelijke sluimerende ziekte zonder enige kans op genezing vandaag.
 • Lieve De Keyzer

  2 maanden geleden
  Veel moed toegewenst aan Marleen ,ons vake had het ook .Wij (7 kinderen ) weten het voorlopig nog niet of we erfelijk belast zijn .Hou de moed er in .Lieve groetjes