Seksuoloog Erick Janssen.
Volledig scherm
PREMIUM
Seksuoloog Erick Janssen. © Steven Richardson

Hoe kan je je seksuele “rem” aan- en uitzetten? Hebben vrouwen echt minder zin? En wat met lustpillen? Zeven vragen aan de start van de “summer of love” met seksuoloog Erick Janssen

Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: seksuoloog Erick Janssen van de KU Leuven, over de impact die corona had op ons seksleven. Want daar we bij het begin van de lockdown of een babyboom of een echtscheidingsgolf verwachtten, lijkt het in de praktijk een combinatie van de twee te worden: “Niet iedereen reageert hetzelfde op een stressvolle situatie. Veel stellen hebben minder seks, anderen geven aan dat hun seksleven net verbeterd is.”

 1. “De penis is de antenne van het hart”: 1 op de 2 mannen krijgt ooit erectieproblemen. Wanneer loop je gevaar?
  PREMIUM

  “De penis is de antenne van het hart”: 1 op de 2 mannen krijgt ooit erectiepro­ble­men. Wanneer loop je gevaar?

  Maar liefst de helft van de mannen van boven de veertig krijgt ooit te maken met impotentie of erectieproblemen. En dat kan volgens de gespecialiseerde uroloog dr. Koen Van Renterghem - bekend van ‘Topdokters’ - de voorbode zijn van een levensbedreigend probleem. “Een erectiele disfunctie geeft vaak aan dat er een probleem is met de doorstroming van het bloed.” Wanneer moet je je zorgen maken en hoe voorkom je het? Zes vragen aan de uroloog over deze vervelende kwaal.
 2. De clitoris krijgt vanaf september meer aandacht op school. Seksuoloog Wim Slabbinck: “Geeft meisjes macht over hun lichaam”

  De clitoris krijgt vanaf september meer aandacht op school. Seksuoloog Wim Slabbinck: “Geeft meisjes macht over hun lichaam”

  Leerlingen in het secundair onderwijs krijgen vanaf volgend schooljaar meer les over de clitoris. Twee uitgeverijen van biologiehandboeken voegen meer afbeeldingen en uitgebreidere info over het vrouwelijke geslachtsorgaan. Seksuoloog Wim Slabbinck licht toe waarom dat een belangrijke verbetering is. “De clitoris is een voorwaarde voor seksueel genot bij de vrouw.”