Dirk Devroey legt uit hoe je buikgriep kunt voorkomen en wat je best doet als je toch getroffen bent.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Devroey legt uit hoe je buikgriep kunt voorkomen en wat je best doet als je toch getroffen bent. © Getty Images/ Stefaan Temmerman

“Hoe jonger het kind, hoe gevaarlijker de ziekte”: professor geeft advies om buikgriep te voorkomen en sneller te genezen

De laatste weken klagen er opnieuw meer mensen over buikgriep: diarree, misselijkheid en braakneigingen die veelal veroorzaakt worden door een virus. Net zoals corona is het erg besmettelijk, én kan het dramatische gevolgen hebben. “Elk jaar sterven hier nog kinderen aan”, waarschuwt huisarts en professor Dirk Devroey (VUB). Hij legt uit hoe je buikgriep voorkomt en wat je moet doen als jij of je kind besmet raakt.

4 reacties

 • alfred cool

  1 maand geleden
  Weet u wat de oplossing zou zijn , juist ja vaccineren !
 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Sommige mensen zouden echt geen kinderen mogen krijgen. Verantwoordelijkheid nul. 3 dagen je kind van 14 maanden achterlaten en niet zien?
 • Liz De Vuyst

  2 maanden geleden
  Mijn dochter heeft het op de leeftijd van 14 maanden gehad, ze verbleef op dat ogenblik bij de overgrootouders die mij na 3 dagen pas inlichtten alsook de huisarts. Ik was woest. Er had onmiddellijk een arts bij moeten komen. Gelukkig heeft mijn dochter er geen gevolgen aan overgehouden.
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Toeval??, we hebben het hier allemaal juist gehad.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.