Geldexperte Véronique Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexperte Véronique Goossens. © Getty Images, rv

Hoe ingrijpend heeft corona onze economie en gedrag veranderd? En hoe zullen wij dat voelen? Onze geldexperte blikt vooruit

Oudejaar vierden we in onze bubbel en digitaal, meetings houden we via Zoom of Skype, pakjes werden nog nooit zo vaak online besteld en reizen doen we vooral in eigen land: de digitalisering nam nog nooit zo’n grote stappen vooruit. En dat heeft vérstrekkende gevolgen op onze economie. Wie zullen de grote verliezers en winnaars zijn? En hoe zullen wij dat voelen? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit. “Nu al worden de ‘roaring twenties 2.0' voorspeld, een periode van losbandigheid en rijkdom. Dat lijkt zeker mogelijk. Maar die zure appel, daar zijn we nog niet door.”

7 reacties

 • Geert Heylen

  4 maanden geleden
  Hoe kan je “geldexperte” worden !?
 • Annie Vancauteren

  4 maanden geleden
  De bedoeling is toch. Zoals Biden zo mooi zegt. Built back better. Eerst moet het oude verdwijnen. Dan pas kunnen ze kun goesting doen.
 • Danny Gijs

  4 maanden geleden
  Als ze twee keer een lockdown van 5 weken hadden opgelegd was de schade veel minder. Dan kon je steeds makkelijker ingrijpen. Maar als je de economie boven de gezondheid plaatst krijg je wat we nu zien. Hierdoor is de gezondheid en ook de economie de pineut en al de rest wat volgt.
 • danny janssens

  4 maanden geleden
  Dankzij de overvloedige geldstromen die deze regering in de economie stopt wordt de echte crisis uitgesteld. Maar zoals steeds wordt uitstel geen afstel. De echte crisis komt pas daarna. Dit zal misschien nog grotere gevolgen hebben. Als ik zie hoe deze regering de corona crisis aanpakt , dan vrees ik echt voor de gevolgen van een economische crisis. Dit gaat met Vivaldi een drama worden.
 • Willy Bogaert

  4 maanden geleden
  Toekomst is bedrijven en banken weg uit Brussel zodat ze hun tol zelf kunnen verdienen .Werk in eigen regio
 1. Hoe bespaar je je geliefden een financiële kater na je overlijden? “Een schenking kan goedkoop zijn, maar ook heel duur worden”
  PREMIUM

  Hoe bespaar je je geliefden een financiële kater na je overlijden? “Een schenking kan goedkoop zijn, maar ook heel duur worden”

  Covid-19 doet sommigen van ons nadenken over hoe we onze partner en/of kinderen financieel kunnen beschermen, als we plots zouden overlijden. Niet alleen kunnen de successierechten hoog oplopen, als overblijvende partner kan je vaak dezelfde levensstandaard niet aanhouden. Het geeft een veilig gevoel te weten dat je gezin of je nazaten niet achterblijven met een financiële kater. Onze geldexpert Véronique Goossens legt uit hoe je voor relatief kleine bedragen grote risico’s indekt voor wie je lief is. “Want veel mensen betalen wel vaak jarenlang een dure omniumverzekering voor hun auto, maar overwegen geen vergelijkbaar bedrag voor hun nabestaanden.”
 2. Meer dan de helft van de jongeren kan niet goed sparen, één derde vreest dat bankkaart zal weigeren in de winkel
  Sparen

  Meer dan de helft van de jongeren kan niet goed sparen, één derde vreest dat bankkaart zal weigeren in de winkel

  Wel 57 procent van de jongeren beweert niet of onvoldoende te kunnen sparen. Onder meer een gebrekkige financiële kennis en beperkte betrokkenheid dragen bij tot de geldproblemen die jongeren ervaren. Daarnaast heeft ook de coronacrisis een belangrijke impact. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Indiville in opdracht van bankenkoepel Febelfin. Spaargids.be bekeek het rapport.
 3. Moeten we meer rekening houden met onze zilveren generatie? “50-plussers zijn goed voor kwart van onze economie”
  PREMIUM

  Moeten we meer rekening houden met onze zilveren generatie? “50-plus­sers zijn goed voor kwart van onze economie”

  We zien vergrijzing vaak als een zware kost voor de samenleving door de oplopende pensioen- en gezondheidsfactuur. Maar volgens onze geldexperte Véronique Goossens zijn ze net een erg belangrijke economische speler. “De zilveren economie is in België maar liefst 109 miljard euro waard en ze zal alleen nog maar aan belang winnen de komende jaren.” En dat is volgens Goossens iets waar we beter nu al rekening mee houden.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op