Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe help je je verlegen kind door 1 september? Expert geeft advies aan ouders

De eerste schooldag is vaak de hel voor verlegen kinderen. Als ouder hoef je echter niet bang en machteloos af te wachten hoe die eerste september zal uitdraaien. Trainer Paloma Opdekamp - ooit voorzitter van de Vereniging voor Verlegen Mensen en nu actief als trainer voor verlegen volwassenen en kinderen - geeft tips om je kind voor te bereiden op die moeilijke kaap. “Voorbereiding, ontspanning en rust zijn de drie kernwoorden.”

  1. “Deze grillige tomaat is een droomcombinatie met mozzarella en basilicum”: groentechef tipt welke soorten tomaten er zijn

    “Deze grillige tomaat is een droomcombi­na­tie met mozzarella en basilicum”: groente­chef tipt welke soorten tomaten er zijn

    De zomer is hét tomatenseizoen bij uitstek, maar natuurlijk is er meer dan één type tomaat terug te vinden in de winkel. “Tomaten zijn heel breed inzetbaar”, vindt groentegoeroe en chefkok Frank Fol. Welke soorten zijn er allemaal en wat zijn hun kenmerken? En welke gebruik je het best in een tomatensaus, bij mozzarella of bij een tomaat-garnaal? De chef legt het ons uit en deelt een exclusief recept om het beste uit de groente te halen.
  2. OPROEP. Gun jij onze lezers een blik in jouw portemonnee? Werk dan mee aan onze reeks ‘Zoveel verdien ik’

    OPROEP. Gun jij onze lezers een blik in jouw portemon­nee? Werk dan mee aan onze reeks ‘Zoveel verdien ik’

    Steeds minder mensen zien geld nog als een taboe. Voor onze wekelijkse reeks ‘Zoveel verdien ik’ zoeken we nieuwe getuigenissen van lezers die anderen mee in hun portemonnee laten kijken. Wl je graag anderen advies geven hoe ze kunnen besparen? Heb je een interessant beroep waar je graag over wil vertellen of ben je al met pensioen? Hoeveel verdien je per maand? Waar geef je geld aan uit? Beleg of spaar je? Investeer je in vastgoed? Kortom: we werpen een blik op het financiële plaatje van je leven.