Diëtiste Sanne Mouha: “Een foodbox moet je minder stress geven, niet meer. Als het puzzelen wordt of zorgt voor wrevel in het gezin, dan laat je het beter.”
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha: “Een foodbox moet je minder stress geven, niet meer. Als het puzzelen wordt of zorgt voor wrevel in het gezin, dan laat je het beter.” © Steven Richardson

Hoe gezond zijn de foodboxen van HelloFresh, Foodbag en co? Diëtiste beoordeelt 5 gerechten: "Kan het begin zijn van een goede gewoonte”

Is een foodbox hét ideale hulpmiddel om evenwichtiger en meer gebalanceerd te eten in 2021? Je hoeft alvast geen recepten meer uit te pluizen of boodschappen te doen. Maar zijn ze ook écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha neemt vijf foodboxgerechten van enkele bekende aanbieders als Hello Fresh en Ekomenu onder de loep en wij testen of ze lekker én makkelijk te bereiden te zijn. “ Een box moet je wel minder stress geven, niet meer.”

9 reacties

 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Mijn echtgenote is ermee begonnen en wij moeten mee. Het zijn erg afwisselende maaltijden en ze is er langer mee bezig . Sommigen zijn lekker maar er zijn erbij die niet erg lekker zijn en dat het gewoon wat groenten zijn in een pan vol nat en wat frikadellen balletjes.
 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
  Boxen met een abonnement en heel duur de tijd die je nodig hebt om klaar te maken is dezelfde of soms nog langer , als ge een keer per week boodschappen doet en seizoens gebonden producten koopt spaar le al gauw 2a3 boxen per maand uit
 • Sven Verfaillie

  2 jaar geleden
  @Anne Lieshout: je heeft je mening maar je beseft niet wat je zegt. Het is net het omgekeerde. Je hebt veel meer variatie dan als je zelf eten moet bedenken; je staat wss nog meer in de keuken dan anders omdat het vers is;het is ook zeker niet duurder want sinds wij dat doen is ons afval meer dan gehalveerd (lees: wat we anders weg gooien!) en komt aan 4€pp; en als laatste: weet jij dan waar alles van de winkel vandaan komt?? Wij zijn heel content dat we dat leren kennen hebben
 • Heidi Carpentier

  2 jaar geleden
  Al jaren gebruik ik de diensten van Foodbag!!! Super tevreden 😘
 • Johan Streulens

  2 jaar geleden
  Lol.. rijken even een verschil makende! Weet je wat het heden kost wat aardappelen te koken? Zie verbruik..elektrisch, gas.. of open vuurtj met je eigen meubels.. Ooit een kip in je garage weten "gaar" te koken met een bunsenbrander? Net als aardappels uren durende! En best leuk deze absorberende in een een koelruimte=je woonst!..
 1. Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt
  PREMIUM

  Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt

  Deze stroming binnen de voedingsleer gooit alles dat we geleerd hebben overhoop. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, is er geen vast eetuur, noch een minimum of maximaal aantal maaltijden. Klinkt goed! Cartooniste Eva Mouton deelde op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet, binnenkort jij ook? Mindset-diëtiste Alessia Couvreur vertelt ons alles dat we moeten weten over deze strekking binnen de voedingsleer. “Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.”