Woonexpert Bjorn Cocquyt toont huizen die te koop staan in de goedkoopste gemeenten van Vlaanderen, zoals nieuwbouwproject De Rotterij in Ronse.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonexpert Bjorn Cocquyt toont huizen die te koop staan in de goedkoopste gemeenten van Vlaanderen, zoals nieuwbouwproject De Rotterij in Ronse. © rv/ Grégoire De Poorter

Hier vind je de laagste woningprijzen in Vlaanderen en Brussel: woonexpert toont 6 knappe huizen die er te koop staan vanaf 225.000 euro

Notaris.be berekende dat de gemiddelde woningprijs in Vlaanderen tijdens de eerste helft van dit jaar is gestegen tot 341.635 euro (+6,1%) en in Brussel tot 565.866 euro (+4,9%). Maar afhankelijk van waar je precies een woonst koopt, krijg je soms meer waar voor je geld. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt toont enkele interessante huizen in vijf gemeenten die de goedkoopste van hun provincie of gewest zijn.

 1. B&B’s te koop vanaf 785.000 euro: onze woonexpert zocht en vond de mooiste panden in populaire vakantielanden: “Kleurrijk en een tikje excentriek”
  PREMIUM

  B&B’s te koop vanaf 785.000 euro: onze woonexpert zocht en vond de mooiste panden in populaire vakantie­lan­den: “Kleurrijk en een tikje excentriek”

  Het zuiden blijft voor Belgen een ideale vakantiebestemming, en steeds meer mensen dromen er dan ook van om er een Bed & Breakfast te openen. Onze woonexpert Björn Cocquyt nam een kijkje op de vastgoedmarkt in Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk, en koos er zijn favorieten uit. “Op deze plek zijn de trullo’s, typisch stenen gebouwtjes met kegelvormig dak, bijzonder charmante plekjes om te logeren, net als het oude ovenhuisje.”
 2. Gebouwd voor 190.000 euro en nu bijna 600.000 euro waard: “Na 20 jaar valt er op de bungalow van Wim en Dina amper iets aan te merken”
  PREMIUM

  Gebouwd voor 190.000 euro en nu bijna 600.000 euro waard: “Na 20 jaar valt er op de bungalow van Wim en Dina amper iets aan te merken”

  Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Pieter Cardoen van Cornelis & Partners een vrijstaande bungalow in Merelbeke die ooit gebouwd werd voor 190.000 euro en nu een pak meer waard blijkt. “Zulke huizen zijn vandaag in trek bij veertigers en vijftigers die wat meer de rust willen opzoeken.”
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.