Tuinexperte Laurence Machiels.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexperte Laurence Machiels. © Steven Richardson

“Het succes van een grasmat die beter bestand is tegen droogte, schuilt in de bodem”: hierop moet je letten als je deze herfst een nieuw gazon zaait

Is je gazon deze zomer ten onder gegaan aan de droogte? De herfst is hét moment om een nieuwe grasmat in te zaaien. “Denk vooruit, en investeer meteen in een droogtebestendig gazon”, raadt onze tuinexperte Laurence Machiels aan. Het geheim zit ‘m volgens haar in de voorbereiding van de bodem én in het juiste graszaad.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. “Je kunt nu volop wintersalades zaaien”: met deze tips geniet je in september nog maximaal van je moestuin
  PREMIUM

  “Je kunt nu volop wintersala­des zaaien”: met deze tips geniet je in september nog maximaal van je moestuin

  Tomaten, courgettes, komkommers, augurken, boontjes… Er valt nu heel veel te oogsten in de moestuin. Wat een feest! En het is beslist nog niet gedaan. Je kunt nog van alles zaaien en planten, want september is een echte groeimaand. De bodem is nog warm én wordt vochtig door de regenbuien in de nazomer. Tuinexperte Laurence Machiels zet je op weg: “vul elk leeg plekje weer snel op met vers groen”.