Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Herken jij deze 5 signalen? Dan ben je toe aan een nieuwe job

WerkplekBeleef jij minder plezier aan je werk dan vroeger? Je bent niet alleen. Volgens een onderzoek van hr-dienstverlener Tempo-Team i.s.m. KU Leuven is het aantal werknemers dat actief op zoek is naar een nieuwe uitdaging het afgelopen jaar verdubbeld. Maar hoe weet je nu of je je werk werkelijk ontgroeid bent, of gewoon last hebt van een coronadip? Jobat.be helpt je op weg met 5 vragen die meer inzicht kunnen bieden.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. “Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsexpert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods
  PREMIUM

  “Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsex­pert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods

  Met het oog op de zomer zijn er veel mensen die plots gezonder willen eten om zich beter in hun vel te voelen, en daar komen vaak de zogenaamde ‘superfoods’ bij kijken. Matcha, açaibessen, vette vis of spelt staan erom gekend mooie beloftes in te houden voor onze gezondheid. “Zelfs élke dag een avocado eten, is geen goed idee”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij scheidt met een kritische blik zeven feiten van fabels over superfoods.
 3. GETEST. Husqvarna Norden 901: “Onder het strakke design schuilt een werkpaard pur sang”
  PREMIUM

  GETEST. Husqvarna Norden 901: “Onder het strakke design schuilt een werkpaard pur sang”

  Avontuurlijk motorrijden blijft hip, maar anno 2022 is er ook plaats voor realisme. Naast geweldig zware en krachtige vlaggenschepen zien we steeds meer capabele middenklassers zoals nu de Husqvarna Norden 901 . Een lichte tweecilinder met een cool design die net zo goed over grindpaden stuift als hij door de file filtert. Onze motorexpert Arno Jaspers trok op pad voor een eerste testrit in eigen land: “Husqvarna raakt de sweet spot tussen avontuurlijk offroaden en comfortabel reizen. Onder het strakke design schuilt een werkpaard pur sang.”
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Bezwaar tegen te hoog KI buitenlands vastgoed moet nú gebeuren: “Anders betalen jij en je erfgenamen levenslang ten onrechte belastingen”
  PREMIUM

  Bezwaar tegen te hoog KI buiten­lands vastgoed moet nú gebeuren: “Anders betalen jij en je erfgenamen levenslang ten onrechte belastin­gen”

  Haalbaar en zelfs laag, dachten veel eigenaars van buitenlands vastgoed toen ze twee maanden geleden van de fiscus het kadastraal inkomen (KI) ervan vernamen. Nu de termijn om bezwaar in te dienen ten einde loopt, trekt fiscalist José Haustraete aan de alarmbel. “Omdat de fiscus de huurwaarde te hoog inschat, loop je het risico voortaan meer belastingen te betalen omdat je in een hogere belastingschijf geduwd wordt.” Hoe je bezwaar indient en welk KI je zelf kan voorstellen, legt hij hier uit.