Zonnebrillen
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnebrillen © Getty Images / rv

Heeft je zonnebril een vervaldatum? En is een duur exemplaar beter? Opticien onderscheidt feiten en fabels over zonnebrillen

Je mag het leven dan wel door een roze bril zien, echt goed blijkt zo’n gekleurd exemplaar niet te zijn. Serge Bruninx, opticien en zaakvoerder van Bruninx Design Optics in Hasselt, onderscheidt fabels van feiten over zonnebrillen: “Ja, een bril heeft een vervaldatum.”

 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Op deze parkingverkoop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs
  21

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Op deze parkingver­koop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs

  Juli is de maand dat er een grote tent verschijnt op de parking van warenhuisketen Auchan in Roncq, net over de grens met Frankrijk. Op een hele reeks (fris)dranken en andere dagdagelijkse producten krijg je fikse kortingen, waardoor ze soms maar de helft zo veel kosten als bij ons. Daarom maakt Promojagers België er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
 2. llano (5) kan geen zonlicht verdragen, maar speciaal masker maakt leven eindelijk weer wat draaglijk: “Je kind treintje zien spelen op de speelplaats, dat doet zo’n deugd”
  PREMIUM
  De Panne

  llano (5) kan geen zonlicht verdragen, maar speciaal masker maakt leven eindelijk weer wat draaglijk: “Je kind treintje zien spelen op de speel­plaats, dat doet zo’n deugd”

  Een echte speeltijd, op de speelplaats. Ravotten in de open lucht met de vriendjes. Wat voor duizenden kinderen evident lijkt, was dat lange tijd niet voor Ilano (5) uit De Panne. De jongen is één van de drie kindjes in ons land met een ongeneeslijke aandoening, waarbij het minste zonlicht zijn huid zwaar beschadigt. Dankzij een speciaal masker kan hij sinds kort eindelijk weer echt ademen. “Zijn beste vriendje vindt dat masker zo cool dat hij er ook één wil”, vertellen ouders Gwenny (30) en Koen (32), al is hun lijdensweg nog niet voorbij.