“Dit is hét moment om te snoeien”, zegt onze tuinexperte Laurence Machiels.
Volledig scherm
PREMIUM
“Dit is hét moment om te snoeien”, zegt onze tuinexperte Laurence Machiels. © Steven Richardson

Heb jij jouw bomen al gesnoeid? “Als je te lang wacht, zullen je planten nodeloos energie verliezen”

Het wordt hoog tijd om de snoeischaar boven te halen, vindt onze tuinexperte Laurence Machiels. Snoeien is natuurlijk geen must — in de natuur wordt ook niet gesnoeid — maar het zorgt wel voor meer oogst én houdt je planten in een mooie vorm. “Wil je het doen, wacht dan niet te lang. Zeker voor planten als vijgenbomen, kiwi’s en druivelaars.” Laurence toont ook in een filmpje hoe je best druivelaars en klimrozen snoeit.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.