De Antwerpse haven kampt met een groot tekort aan arbeiders.
Volledig scherm
De Antwerpse haven kampt met een groot tekort aan arbeiders. © Getty Images

Haven krijgt 20 procent van arbeidersvacatures niet ingevuld: aan deze profielen is er nood

JobsIn de Antwerpse haven zijn ze momenteel dringend op zoek naar 300 extra arbeiders om de nijpende tekorten weg te werken. De haven kampt in de vakantieperiodes traditioneel met een gebrek aan personeel, maar nu is het probleem nog groter. Vanwaar komt dit tekort? En welke functies raken niet ingevuld? Ingrid Mertens, manager transport en logistiek bij VDAB, om tekst en uitleg.

  1. 3 signalen vertellen je wat het goede moment is om aandelen te kopen: “Bij de hele snelle crash in maart 2020 kocht ik net aandelen bij”
    PREMIUM

    3 signalen vertellen je wat het goede moment is om aandelen te kopen: “Bij de hele snelle crash in maart 2020 kocht ik net aandelen bij”

    Je bent helemaal overtuigd om je eerste aandelen te kopen, maar je blijft je aankoop uitstellen omdat je twijfelt of het wel het goede moment is? Een herkenbare situatie, die veel starters op de beurs ervaren. Onze jonge belegger Cédric Proost vertelt op welke signalen je kunt letten om te bepalen of de sterren gunstig staan om aandelen te kopen. “Al is markttiming best irrelevant op de echt lange termijn.”