Dermatoloog Thomas Maselis geeft duiding over galeatomie.
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog Thomas Maselis geeft duiding over galeatomie. © Photo News

Haarklinieken promoten ‘galeatomie’ om haarverlies tegen te gaan: wat houdt die ingreep in en wat is het resultaat?

Verschillende private haarklinieken zweren bij de galeatomie als ingreep om haarverlies te bekampen. De behandeling werd al in de jaren vijftig ontwikkeld in Zuid-Afrika en vond stilaan zijn weg naar ons land. Volgens de aanbieders helpt het om je zwakkere haren te herstellen en haaruitval onmiddellijk te stoppen, maar anderen zijn kritisch. We vroegen aan dermatoloog dr. Thomas Maselis wat galeatomie inhoudt en of je er wel aan moet beginnen bij haarverlies.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Voor elektri­sche wagens vind je meer info over de koetswerk­kleu­ren dan over de batterij”: wat is de bruto- en nettocapa­ci­teit en waarom is dat belangrijk?
  PREMIUM

  Voor elektri­sche wagens vind je meer info over de koetswerk­kleu­ren dan over de batterij”: wat is de bruto- en nettocapa­ci­teit en waarom is dat belangrijk?

  Wil je als klant goed geïnformeerd kiezen uit elektrische auto’s, dan weet je maar beter hoe groot de batterij écht is. Maar in de praktijk is die informatie niet altijd even makkelijk te vinden. “Niet alleen zijn er verschillende meetmethodes, zelfs de eenvoudigste data zijn niet altijd beschikbaar”, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. Hij legt uit waar je op moet letten en waarom dat zo belangrijk is.
 3. Tessa (29) vertelt over leven met een opvallend uiterlijk: “Ik probeerde het te camoufleren met make-up maar herkende mezelf niet meer”
  PREMIUM

  Tessa (29) vertelt over leven met een opvallend uiterlijk: “Ik probeerde het te camoufle­ren met make-up maar herkende mezelf niet meer”

  Tessa Schiethart (29) coacht mensen met een opvallende ziekte of uiterlijk. Zelf is ze geboren met een wijnvlek, dus ze weet waar ze het over heeft. Ze schreef ‘Zien en gezien worden’, over camouflage, er niet overheen praten en incasseringsvermogen. “Ik heb geleerd dat commentaar op mijn uiterlijk niet persoonlijk is. Het zegt meer over de afzender dan over mij.”