Je auto wordt soms zo heet dat veel voorwerpen oververhit kunnen raken of in brand vliegen.
Volledig scherm
Je auto wordt soms zo heet dat veel voorwerpen oververhit kunnen raken of in brand vliegen. © ThinkStock

Haal deze spullen zeker uit je geparkeerde auto tijdens de hitte

De komende dagen is het heet, en daar moet je op verschillende vlakken rekening mee houden. Kijk best ook even naar wat je in je auto hebt liggen, zeker wanneer die in volle zon geparkeerd staat. Sommige spullen kan je er maar beter uit halen, want ze kunnen voor problemen zorgen.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. ‘Slimme lamp’ helpt bejaarden langer thuis te wonen: “Onze AI-modellen wéten wanneer iemand valt”
  PREMIUM

  ‘Slimme lamp’ helpt bejaarden langer thuis te wonen: “Onze AI-modellen wéten wanneer iemand valt”

  Het Belgische bedrijf Nobi uit Wilrijk installeert slimme lampen bij oude mensen, zodat ze langer thuis kunnen wonen. De toestellen detecteren met een camera of radar wanneer de bewoner valt en verwittigen meteen een familielid, zodat ze niet urenlang op een koude vloer moeten wachten op hulp. Florke, een dame van 85, liet zo’n lamp installeren: “Het is vooral voor mijn dochters gemoedsrust dat we de lamp hier hebben geplaatst”, vertelt ze.
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.