Een tablet moet betaalbaar blijven
Volledig scherm
Een tablet moet betaalbaar blijven © Getty Images

Gros van consumenten wil een bescheiden toestel: dit zijn de beste betaalbare tablets

MultimediaNu smartphones groter en groter worden, en laptops steeds lichter, worden tablets bij de gemiddelde gebruiker zo’n beetje gedegradeerd tot een extra toestel dat ergens in huis mag liggen rondslingeren. De meeste consumenten tellen er dan ook geen smartphone- of laptop-bedragen (meer) voor neer, en houden het dus rond de 300 euro. Hier zijn de vier beste betaalbare opties.

 1. “Een boom in je tuin is een goede bescherming tegen de komende zomerhitte”: onze tuinexperte toont je de mooiste bomen op ieders maat
  PREMIUM

  “Een boom in je tuin is een goede bescher­ming tegen de komende zomerhitte”: onze tuinexper­te toont je de mooiste bomen op ieders maat

  De beste remedie tegen nog eens zo’n hete zomer? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad: Plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. “Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.”
 2. Heb je last van vage buikpijn en krampen? Misschien is het wel een lintworm: “Ze kunnen tot 10 meter lang worden”
  PREMIUM

  Heb je last van vage buikpijn en krampen? Misschien is het wel een lintworm: “Ze kunnen tot 10 meter lang worden”

  Zo’n 11.000 Belgen per jaar kampen volgens Gezondheid en Wetenschap naar schatting met een lintworm. Over die parasiet doen de wildste verhalen de ronde. Klopt het dat je ervan afvalt omdat die lintworm je eten ‘opeet’? En heb je dan veel meer honger dan normaal? Professor Danny De Looze (UZ Gent) legt uit hoe je een lintworm herkent en hoe je ervan afgeraakt. “Meestal krijg je pas klachten als de lintworm heel groot geworden is.”
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.