Onze journaliste Sophie.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze journaliste Sophie. © Jan D'Hondt

Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journaliste Sophie test het uit: “Niet voor controlefreaks”

Vertrekken met je rugzak, zien waar de zon je brengt en kamperen in het wild is de ultieme vorm van vrijheid. Maar in België zomaar ergens je tent opslaan mag niet. Het team achter kampeerinitiatief Welcome To My Garden heeft dé oplossing: autoloos kamperen in andermans tuin, gratis en voor niks. Of: traag reizen op zijn best. Onze reisjournaliste test het uit. “Van een stadstuin met buitendouche in Knokke tot een chique villatuin met zwemvijver. Variatie troef!”

 1. “Cybercriminelen doen zich voor als mooie dames en vragen geld voor een medische operatie”: Dit zijn de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram
  PREMIUM

  “Cybercri­mi­ne­len doen zich voor als mooie dames en vragen geld voor een medische operatie”: Dit zijn de vijf meest voorkomen­de vormen van oplichting via Instagram

  Instagram is met meer dan een miljard gebruikers per maand een van de populairste socialemedianetwerken ter wereld. Voor cybercriminelen vormt die massa aan gebruikers een geliefkoosd doelwit. Eddy Willems, expert cybersecurity bij securitybedrijf G DATA, geeft de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram, met telkens zijn beste advies om de val te ontlopen.
 2. Humor en horror: dit nieuws uit streamingland moet je gezien hebben
  Streamz

  Humor en horror: dit nieuws uit streaming­land moet je gezien hebben

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met nieuwe seizoenen van ‘Sex Education’ (Netflix) en ‘The Morning Show’ (Apple TV+), COVID-19-humor met ‘Xander De Rycke: Uitgerust & Immuun’ (Streamz) en gruwelijke horror in de spin-off ‘American Horror Stories’ (Apple TV+). Dit is onze streaming top 5!