Onze journaliste Sophie.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze journaliste Sophie. © Jan D'Hondt

Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journaliste Sophie test het uit: “Niet voor controlefreaks”

Vertrekken met je rugzak, zien waar de zon je brengt en kamperen in het wild is de ultieme vorm van vrijheid. Maar in België zomaar ergens je tent opslaan mag niet. Het team achter kampeerinitiatief Welcome To My Garden heeft dé oplossing: autoloos kamperen in andermans tuin, gratis en voor niks. Of: traag reizen op zijn best. Onze reisjournaliste test het uit. “Van een stadstuin met buitendouche in Knokke tot een chique villatuin met zwemvijver. Variatie troef!”

  1. Op eerste grote reis met je (corona)lief: experte licht toe hoe je die relatietest overleeft. “Spaar je irritaties niet op voor thuis”
    PREMIUM

    Op eerste grote reis met je (corona)lief: experte licht toe hoe je die relatie­test overleeft. “Spaar je irritaties niet op voor thuis”

    Deze zomer mag het eindelijk weer: reizen. Spannend, vooral als je het voor het eerst met je grote (nieuwe) liefde doet. Noem het gerust een pittige relatietest. “Op zo’n eerste lange vakantie samen ontdek je heel snel of jullie wel echt compatibel zijn”, zegt relatietherapeute Chloé De Bie. Ze formuleert antwoorden op de grootste ‘wat als’-vragen. Wat als jullie andere dingen willen? Wat als er op reis irritaties zijn? Wat als jullie tijdens al dat samenzijn niks te zeggen hebben tegen elkaar? “Samen reizen kan rode vlaggen blootleggen die thuis ook belangrijk zullen zijn.”