Slaapcoach Ellen Smets (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Slaapcoach Ellen Smets (rechts). © Getty Images / Carline Vandercruyssen

“Goed slapen ’s nachts begint al overdag”: slaapcoach geeft tips die wél werken voor een betere nachtrust

Terwijl de ene al in dromenland vertoeft zodra hij zijn hoofd neerlegt, slaagt de andere er maar niet in om de slaap te vatten, alle trucjes als schaapjes tellen ten spijt. Hoe komt het dat zoveel mensen slecht inslapen? En vooral: wat helpt nu écht om sneller in te dommelen? Slaapcoach Ellen Smets geeft advies zodat ook jij voortaan slaapt als een roos. “Ook een slecht eetpatroon kan tot slaapproblemen leiden.”

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.