Woonexpert Bjorn Cocquyt
Volledig scherm
PREMIUM
Woonexpert Bjorn Cocquyt © rv / Grégoire De Poorter

Gluren bij de buren: deze knappe huizen staan te koop net over de Vlaamse grens

Is het gras groener aan de overkant? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt stak zijn licht op aan de andere zijde van de (taal)grens om te kijken welke woningen je daar kunt kopen. “Vanuit Zeeland heb je een prima verbinding met zowel Antwerpen als Knokke.”

 1. Hoe maak je het rauwe visgerecht ceviche even lekker klaar als op restaurant? “Deze soort melk is hét geheime ingrediënt”

  Hoe maak je het rauwe visgerecht ceviche even lekker klaar als op restaurant? “Deze soort melk is hét geheime ingrediënt”

  Het uit de Peruaanse keuken afkomstige rauwe visgerecht ‘ceviche’ vond de afgelopen jaren de weg naar zowat elke menukaart in ons land, maar hoe maak je dat zelf even lekker klaar als op restaurant? En wat kan daar zeker niet in ontbreken? De Peruaanse Katinka Lansink deelt haar geheime tips, gevolgd door drie recepten van ceviche-koning Martin Morales, Elise Van de Poele en Sandra Bekkari om de keuken in te duiken.
 2. Steeds meer huizenkopers in de problemen na druk om ‘opschortende voorwaarde’ te laten vallen: “Wees bedachtzaam”
  PREMIUM

  Steeds meer huizenko­pers in de problemen na druk om ‘opschor­ten­de voorwaarde’ te laten vallen: “Wees bedacht­zaam”

  Ongeveer een op de drie huisverkopen gebeurt tegenwoordig met het principe van de ‘gesloten omslag’. Dat zorgt er niet alleen voor dat de prijs nog meer de hoogte wordt ingejaagd, maar ook dat kopers steeds vaker bieden zonder opschortende voorwaarden. Wie dan toch geen lening krijgt bij de bank, kijkt aan tegen een forse boete. “Dat gaat al snel over tienduizenden euro’s”, waarschuwen notarissen en makelaars.