Motorexpert Arno Jaspers scheurt over de Spaanse wegen om de nieuwe generatie MT-10 van Yamaha te testen.
Volledig scherm
Motorexpert Arno Jaspers scheurt over de Spaanse wegen om de nieuwe generatie MT-10 van Yamaha te testen. © Gregory Van Gansen / Photo News

GETEST: Yamaha MT-10. "Qua prijs/rijplezier scoort deze hooliganbike torenhoog”

In de categorie van de hypernakedbikes is veel niet genoeg. Dat bewijst Yamaha met zijn tweede generatie MT-10, oftewel de topklasse straatmotor op basis van pure racetechnologie. Of deze hooliganbike met 167pk voor 212 rijklare kilo’s nog te temmen valt? Onze motorexpert Arno Jaspers zocht het in primeur uit in de buurt van Valencia: “Dit ding smeekt om de verkeersregeltjes te buigen, al is de concurrentie natuurlijk niet min.”

 1. Crypto-expert schreef een boek over Bitcoin en co: “Snel rijk worden met crypto is voorbij, maar het blijft een unieke financiële opportuniteit”

  Cryp­to-ex­pert schreef een boek over Bitcoin en co: “Snel rijk worden met crypto is voorbij, maar het blijft een unieke financiële opportuni­teit”

  Bitcoin en andere cryptomunten beleven woelige maanden. Toch blijft het de favoriete investering van miljoenen ‘believers’ in de digitale munten. Gwen Busseniers van de CryptoSchool schreef een gids voor wie mee wil in de cryptowereld. Tegelijk waarschuwt ze voor verschillende vormen van oplichting. “Het gevaar schuilt niet in de technologie, maar in de kwetsbaarheid en hebzucht van de belegger.”
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. “Je hoeft niet langer een topracer te zijn om zo’n rode superbike veilig door de bocht te krijgen”: onze motorexpert test de Ducati Panigale V4S
  PREMIUM

  “Je hoeft niet langer een topracer te zijn om zo’n rode superbike veilig door de bocht te krijgen”: onze motorex­pert test de Ducati Panigale V4S

  Ducati vernieuwde zijn snelste superbike en dat betekent spektakel. Waar de Panigale V4 – met topsnelheden tot boven de 300 km/uur –in 2018 niet alleen indrukwekkend, maar ook onhandelbaar kon zijn, is het nieuwe model heel wat gebruiksvriendelijker. Onze motorexpert Arno Jaspers testte hem uit op het circuit: “Amper vijf seconden trager dan de onbetaalbare prototype-racers uit de MotoGP, maar hij is wel ridicuul duur.”
 1. PRIMEUR. Onze motorexpert test de BMW K1600GT: “Dit soort speelgoed voor octaanliefhebbers hoort bij de laatsten in zijn soort”
  PREMIUM

  PRIMEUR. Onze motorex­pert test de BMW K1600GT: “Dit soort speelgoed voor octaanlief­heb­bers hoort bij de laatsten in zijn soort”

  BMW’s K1600GT is één van de zwaarste toermotoren op de markt. Het gewicht, de power, de uitrusting… Je kan enkel in superlatieven praten. Maar intussen is het al elf jaar geleden dat de originele motor de titel ‘Bike of the Year’ won. BMW geeft de motor dan wel een facelift, maar onze motorexpert Arno Jaspers vraagt zich af of dit soort overkill in 2022 nog wel relevant is: “Een toermotor met een 1.600 cc zescilinder, die kan binnenkort in het rijtje naast V12 Formule 1-wagens met sigarettenreclame.”