De beste test van speelgoed gebeurt door de kinderen zelf: “De handleiding hadden Oscar (5) en Victor (9) amper nodig, want de meeste dingen wezen zichzelf uit.”
Volledig scherm
PREMIUM
De beste test van speelgoed gebeurt door de kinderen zelf: “De handleiding hadden Oscar (5) en Victor (9) amper nodig, want de meeste dingen wezen zichzelf uit.” © ©Carline Vandercruyssen

GETEST. vijf kinderen en hun ouders keuren het ‘Speelgoed van het jaar’: “Stiekem vind ik dit zelf ook leuk om te spelen”

Ook dit jaar is het aanbod van speelgoed weer enorm. Maar welk speelgoed laat je de Sint nu brengen? Deze vijf enthousiaste kinderen en hun ouders velden alvast hun oordeel over een selectie speelgoed dat recent bekroond werd tot ‘Speelgoed van het jaar 2021’.

 1. Ciska (39) geeft al acht jaar aan een stuk borstvoeding: “Kinderen geven zelf aan wanneer ze dit niet meer willen”
  PREMIUM

  Ciska (39) geeft al acht jaar aan een stuk borstvoe­ding: “Kinderen geven zelf aan wanneer ze dit niet meer willen”

  Thuis bevallen, jarenlang borstvoeding geven, buiten slapen, samen de natuur in trekken, bij hun kind blijven als het niet goed kan slapen ... Ciska (39) en Mike (37) laten zich duidelijk inspireren door opvoedingsmethodes uit Scandinavië. Die keuze voor ‘de natuurlijke weg’ lijkt zijn vruchten af te werpen: “Op een verkoudheid na zijn onze kinderen nog nooit echt ziek geweest.”
 2. Frederik en Céline waagden zich aan totaalrenovatie van hun woning uit 1929: “Elke dag werkten hier 15 mensen om alles rond te krijgen”
  PREMIUM

  Frederik en Céline waagden zich aan totaalreno­va­tie van hun woning uit 1929: “Elke dag werkten hier 15 mensen om alles rond te krijgen”

  De burgerwoning van Frederik en Céline in Heverlee vierde haar 90ste verjaardag toen onze woonexpert Björn Cocquyt er in 2019 een bezoek bracht. En dat gebeurde in stijl, met dank aan de manier waarop het koppel ze renoveerde. Ze bewaarden de ziel van het huis en voegden er persoonlijke elementen aan toe. De liefde voor Afrika kon daarbij niet ontbreken.
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.