De beste test van speelgoed gebeurt door de kinderen zelf: “De handleiding hadden Oscar (5) en Victor (9) amper nodig, want de meeste dingen wezen zichzelf uit.”
Volledig scherm
PREMIUM
De beste test van speelgoed gebeurt door de kinderen zelf: “De handleiding hadden Oscar (5) en Victor (9) amper nodig, want de meeste dingen wezen zichzelf uit.” © ©Carline Vandercruyssen

GETEST. vijf kinderen en hun ouders keuren het ‘Speelgoed van het jaar’: “Stiekem vind ik dit zelf ook leuk om te spelen”

Ook dit jaar is het aanbod van speelgoed weer enorm. Maar welk speelgoed laat je de Sint nu brengen? Deze vijf enthousiaste kinderen en hun ouders velden alvast hun oordeel over een selectie speelgoed dat recent bekroond werd tot ‘Speelgoed van het jaar 2021’.

 1. Dagelijkse kost van bekroonde Jeroen Meus op tafel vanavond? Zo maak je zijn goulash met rundvlees

  Dagelijkse kost van bekroonde Jeroen Meus op tafel vanavond? Zo maak je zijn goulash met rundvlees

  Dat Jeroen Meus met zijn ‘Dagelijkse kost’ in de smaak valt, bewijst de Johannes van Damprijs die hij afgelopen dinsdag won in Nederland, een oeuvreprijs voor verspreiding van kennis over gastronomie. Als rasechte bourgondiër laat Meus vlees regelmatig de hoofdrol spelen in zijn dagelijkse keuken. Dit recept met rundvlees is één van de recepten die bij miljoenen Belgen en Nederlanders in de smaak vallen. Zo maak je het zelf smakelijk klaar.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Ciska (39) geeft al acht jaar aan een stuk borstvoeding: “Kinderen geven zelf aan wanneer ze dit niet meer willen”
  PREMIUM

  Ciska (39) geeft al acht jaar aan een stuk borstvoe­ding: “Kinderen geven zelf aan wanneer ze dit niet meer willen”

  Thuis bevallen, jarenlang borstvoeding geven, buiten slapen, samen de natuur in trekken, bij hun kind blijven als het niet goed kan slapen ... Ciska (39) en Mike (37) laten zich duidelijk inspireren door opvoedingsmethodes uit Scandinavië. Die keuze voor ‘de natuurlijke weg’ lijkt zijn vruchten af te werpen: “Op een verkoudheid na zijn onze kinderen nog nooit echt ziek geweest.”