De Maserati MC20 is een zuivere, compromisloze sportwagen, zegt onze auto-expert.
Volledig scherm
PREMIUM
De Maserati MC20 is een zuivere, compromisloze sportwagen, zegt onze auto-expert. © Lorenzo Marcinno

GETEST. Hoe rijdt de nieuwe Maserati MC20, die meer dan 100.000 euro per zitje kost?

Het is sowieso haast onmogelijk om een Maserati voorbij te lopen zonder er een bewonderende blik op te werpen. Dat geldt des te meer voor de nieuwe Maserati MC20. Het model is nog sportiever dan we van het merk gewoon zijn. Maar ondanks de behoorlijk intimiderende prestatiecijfers is de MC20 ook een auto waarmee iedereen kan rijden, ontdekte onze auto-expert toen HLN deze parel aan een test mocht onderwerpen. 

 1. “Al van 2019 spreken ze erover en éindelijk krijgen we hem te zien”: de 10 nieuwe wagens waar onze auto-expert naar uitkijkt in 2022
  PREMIUM

  “Al van 2019 spreken ze erover en éindelijk krijgen we hem te zien”: de 10 nieuwe wagens waar onze au­to-ex­pert naar uitkijkt in 2022

  Omdat het grote feest op de Heizel geannuleerd is wegens Covid-19, vindt het Autosalon dit jaar bij de dealers plaats. Alleen zie je in de showroom lang niet alles wat je op het Autosalon had kunnen bewonderen, gewoon omdat het er nog niet is. Daarom blikken we even vooruit: 10 auto’s waar onze auto-expert Joost Bolle dit jaar naar uitkijkt, en waarom.
 2. Na Jeroen Meus is dit jaar Loïc Van Impe dé festivalchef op Rock Werchter: “Op is op, als we uitverkocht zijn, sluiten we de tent”

  Na Jeroen Meus is dit jaar Loïc Van Impe dé festival­chef op Rock Werchter: “Op is op, als we uitver­kocht zijn, sluiten we de tent”

  Ook naast het podium van Rock Werchter zijn er sterren te vinden, maar dan die van de culinaire soort. Waar Jeroen Meus tijdens de vorige editie dé festivalchef van de wei was met zijn ‘haute dogs’, kroont tv-kok Loïc Van Impe zich dit jaar tot die titel. Waar vind je hem terug dit weekend? En wat staat er op het menu? “De enige voorwaarde voor mijn menu was dat het goedkoper moest zijn dan de frieten met stoofvlees die je hier bestelt.”