Christel Geerts (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Christel Geerts (rechts). © Getty Images / Steven Richardson

Gerontoloog geeft advies om gezond én positief oud te worden: “Wat wil je nog in dit leven? Dansen? Nog een keer van job veranderen? Doe het dan gewoon”

Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: gerontoloog Christel Geerts (59). Hoe is het om ouder te worden in een maatschappij die jeugd en vitaliteit voorop zet? “Zestig zijn betekent niet dat je jezelf moet beperken,” vindt Geerts. “Als je nog dromen hebt, moet je er gewoon voor gaan. Uitstel is op dat moment echt wel afstel.” Ze vertelt hoe je erin slaagt gezonder én gelukkiger oud te worden.

 1. Sportcoach van Sven en Thibau Nys pleit voor meer empathie op de werkvloer: "Als ik één ding geleerd heb, is het om de lat op de juiste hoogte te leggen"
  PREMIUM

  Sportcoach van Sven en Thibau Nys pleit voor meer empathie op de werkvloer: "Als ik één ding geleerd heb, is het om de lat op de juiste hoogte te leggen"

  Topsportcoach Paul Van Den Bosch (63) vindt dat niet alleen atleten baat kunnen hebben bij het advies om meer uit jezelf en de ander te halen. “Ook buiten de fitnesszaal worden vandaag de dag topprestaties van mensen verwacht. De lessen die ik in mijn carrière als sportcoach heb geleerd, kan ik prima naar de zakenwereld overbrengen.” Hij vertelt hoe positieve feedback en empathie tot betere prestaties kunnen leiden op de werkvloer en hoe je dat het best aanpakt.
 2. Huisje, tuintje, boompje de norm? Niet voor lang meer, zegt deze vastgoedexpert
  PREMIUM

  Huisje, tuintje, boompje de norm? Niet voor lang meer, zegt deze vastgoedex­pert

  Bij velen hebben de lockdowns en het vele thuiszitten en -werken het verlangen naar een huis met tuin aangewakkerd. Maar de vergrijzing, nakende bouwstop en het toenemende aantal singles doen de immosector toch een andere richting opgaan. “Als we niet meer in de breedte kunnen bouwen, moet het wel in de hoogte”, zegt vastgoedexpert Thomas Valkeniers. Hij geeft ook 5 bruikbare tips voor wie momenteel op huizenjacht is. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw