Plug-inhybrides Mercedes A.
Volledig scherm
PREMIUM
Plug-inhybrides Mercedes A. © rv

Geïnteresseerd in een plug-inhybride? Onze auto-expert vertelt waar je op moet letten: “Kleinere stadswagens moet je niet gaan zoeken”

Ga je naar de garage om een nieuwe auto, dan is de kans groot dat de verkoper je een PHEV of ‘plug-inhybride’ probeert aan te praten waarbij een benzinemotor gecombineerd wordt met een elektrische motor. Onze auto-expert testte er elf van verschillende populaire merken en vertelt wat je moet weten als je voor een ‘oplaadbare hybride’ gaat en wat het je kost. 

  1. Wanneer is een wagen echt hybride? Onze auto-expert ziet hoe merken de klant durven te misleiden
    PREMIUM

    Wanneer is een wagen echt hybride? Onze au­to-ex­pert ziet hoe merken de klant durven te misleiden

    De verwarring is groot bij de consument die (deels) elektrisch wil rijden. Ga ik voor een HEV? Of hou ik het maar gewoon bij een MHEV? Of meteen een PHEV? En zo’n populaire ‘nephybride’, moet ik daarvoor uitkijken? Onze auto-expert Joost Bolle ziet hoe automerken hun nieuwe modellen graag allemaal ‘hybrides’ noemen, ook als ze dat niet helemaal zijn. Hij bekijkt welke types er op de markt worden aangeboden en voor wie geschikt zijn.
  2. Laat je niet vangen aan de promopraatjes van autoverkopers: onze auto-expert over de nadelen van elektrische wagens
    PREMIUM

    Laat je niet vangen aan de promopraat­jes van autoverko­pers: onze au­to-ex­pert over de nadelen van elektri­sche wagens

    Over de elektrische auto hoor je meestal niets dan voordelen van zowel verkopers als van chauffeurs die er al mee rijden. Onze auto-expert Joost Bolle vindt ook dat de elektrische auto zijn plaats in ons autolandschap verdient. Maar hij vraagt zich af waarom automerken en -verkopers niet wat eerlijker kunnen zijn over de nadelen - die er wel degelijk ook zijn. Hij belicht de vijf belangrijkste. “Elektrisch rijden is lang niet altijd goedkoper.”
  1. Van fine dining tot Napolitaanse pizza: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én recepten om de beste pizza te maken
    PREMIUM

    Van fine dining tot Napolitaan­se pizza: sterren­chef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én recepten om de beste pizza te maken

    Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.”
  2. Van een broodje 'pulled rabbit’ tot tempura met konijn: 3 recepten om dit gezonde vlees op een frisse manier klaar te maken

    Van een broodje 'pulled rabbit’ tot tempura met konijn: 3 recepten om dit gezonde vlees op een frisse manier klaar te maken

    De vraag ‘wat eten we vandaag’, passeert in elk gezin weleens tijdens de week. Wat dacht je van een broodje ‘pulled rabbit’ of een tempura met konijn? Van 25 januari tot 1 februari loopt de ‘Week van het konijn’ en voor die gelegenheid zet VLAM het Belgisch konijnenvlees extra in de kijker. Met deze drie recepten tover je eens iets anders op tafel dan de klassieker met pruimen.