Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Geen vakantie nemen: wat doet dat met je gezondheid?

De Nederlandse arbeidsorganisatie Arbo Unie komt met een opvallende oproep: ga op vakantie! Net in deze tijd van personeelstekorten en toenemende werkdruk hebben we het meer dan nodig om te herstellen en onze batterijen weer op te laden. Hoe lang moet iemand dan op vakantie gaan met oog op de gezondheid?

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. Een auto die stroom levert aan je huis, binnenkort kan je er zo eentje bestellen bij Volvo. Welke andere wagens kunnen dit ook?
  PREMIUM

  Een auto die stroom levert aan je huis, binnenkort kan je er zo eentje bestellen bij Volvo. Welke andere wagens kunnen dit ook?

  Vanaf 9 november kan je de gloednieuwe EX90 bestellen, de eerste Volvo die over de nodige hardware beschikt om niet enkel elektriciteit te laden, maar ook te leveren. Hoewel die terugleverfunctie in ons land veelal nog niet benut kan worden, is het op termijn een interessante functie voor wie nu een elektrische wagen wil kopen. Welke automodellen kunnen dienst doen als zo’n krachtige thuisbatterij op wielen en welke kan je nu al kopen? We vroegen het na bij de invoerders van de grote automerken.
 3. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij"
  Exclusief

  3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij"

  Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan.
 4. Tweede verblijf kopen in Italië? Dit moet je weten: “Voor een gewone makelaar telt vooral het afsluiten van de deal, en minder de bescherming van de koper”
  PREMIUM

  Tweede verblijf kopen in Italië? Dit moet je weten: “Voor een gewone makelaar telt vooral het afsluiten van de deal, en minder de bescher­ming van de koper”

  Vlak voor de zomer hopen nog heel wat Belgen hun droom van een tweede verblijf in het zuiden waar te maken. Elk land heeft daarvoor eigen regels. Welke bijkomende kosten zijn er, wanneer krijg je de sleutels, welke belastingen moet je betalen, wat als je later wilt verkopen ...? Onze woonexpert Björn Cocquyt pluist het uit in de populairste zuiderse vakantielanden. Vandaag gaat hij naar Italië, waar je meer overdrachtsbelasting dan elders betaalt.