ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

“Geef je huisdier geen aandacht”: hondencoach legt uit wat je moet doen als je hond bedelt aan tafel

Hondencoach Laura Lefebvre (30) heeft met haar nieuwe boek ‘Beter communiceren met jouw hond‘ maar één missie: de band tussen hond en eigenaar op een positieve en natuurlijke manier versterken door meer rust en vertrouwen te creëren. Zo weten veel baasjes niet wat ze moeten doen als hun hond aan tafel bedelt om eten. Met concreet advies legt ze uit hoe je dit kan aanpakken.

 1. “Verbod op mopshonden is brug te ver. Slechts één verbod op dierenras is terecht”. Hoeveel kost een hondenverzekering voor ‘zwakkere’ honden?
  PREMIUM

  “Verbod op mopshonden is brug te ver. Slechts één verbod op dierenras is terecht”. Hoeveel kost een hondenver­ze­ke­ring voor ‘zwakkere’ honden?

  Britse onderzoekers roepen op om geen mopshonden meer te kopen, omdat die kortsnuitige dieren een leven lang zouden lijden aan specifieke aandoeningen. Een verbod op de kweek en verkoop van dat hondenras, is echter een brug te ver, vindt Bart Broeckx, professor dierengenetica aan de UGent. We polsten ook even bij verzekeraars: wanneer dekt een dierenverzekering de kosten bij ziektes van je hond én hoeveel kost dat?
 2. Probeerde jij al acupunctuur of bachbloesems voor je hond? Dit zijn de meest voorkomende alternatieve therapieën voor huisdieren
  PREMIUM

  Probeerde jij al acupunc­tuur of bachbloe­sems voor je hond? Dit zijn de meest voorkomen­de alternatie­ve therapieën voor huisdieren

  Natuurlijk ga je bij fysieke problemen van je viervoeter eerst naar de dierenarts. Maar met zachte, alternatieve therapieën ondervinden veel baasjes – en hun hond – mooie aanvullende resultaten. Denk daarbij aan problemen zoals stress, angst, pijn of stramme spieren. Zonder bijwerkingen, beloven de therapeuten. Hier zijn alvast enkele mogelijke behandelingen voor je hond.