.
Volledig scherm
. © RV

Gedaan met oververhitting in huis: slim raam blokkeert zon op hete dagen

Woon.Nederlandse en Belgische onderzoekers hebben een slim raam ontwikkeld dat automatisch kan schakelen tussen zonnewarmte blokkeren en doorlaten. Het is niet alleen handig tijdens snikhete dagen als vandaag, maar verbetert ook de energie-efficiëntie van de woning. Binnen twee tot drie jaar zou het slimme raam op de markt komen.

11 reacties

 • PIERRE BREWAEYS

  1 maand geleden
  Tegenwoordig moet alles "slim" zijn, maar het is door de domheid van de mensen dat die dingen er komen. Moderne huizen (glazen bokalen met het uitzicht van een fabriek) met gesloten ramen waar dan airco nodig is voor de verluchting waardoor het energieverbruik terug stijgt. Waar zit het gezonde verstand?? MensDOM en dierenRIJK is een absolute waarheid!
 • Viki Syen

  1 maand geleden
  Oud huis van jaren 40. Kleine ramen en rolluiken. Is hier al de hele zomer fris binnen.
 • Peter Van Endert

  1 maand geleden
  Ik kan alleen maar zeggen super van deze uitvinding
 • Martine Tresinie

  1 maand geleden
  Oude woning van 1934,geen muurisolatie,alleen stilstaande lucht tss de spouwmuren.Resultaat maximum temperatuur in huis nu 22graden,fris in de zomer en warm in de winter.Toen wisten ze nog hoe te bouwen.
 • Stefan Peeters

  1 maand geleden
  Toffe uitvinding. Super.
 1. “Leg een te koud ei nooit zomaar in kokend water": hoe maak je een perfect gekookt eitje klaar?
  Foodhack

  “Leg een te koud ei nooit zomaar in kokend water": hoe maak je een perfect gekookt eitje klaar?

  Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken?