Coördinator Kirsten Ral van Teleblok (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Coördinator Kirsten Ral van Teleblok (rechts). © Getty Images / rv

"Gebruik geen fluostift": Teleblok-experte deelt haar beste advies voor blokkende studenten

Een goeie planning, voldoende pauze, een gezond eetpatroon en kwalitatieve nachtrust. De oeroude tips voor de examens kennen de meeste studenten ondertussen wel vanbuiten. Coördinator Kirsten Ral van Teleblok, de virtuele hulplijn voor studenten van CM, trakteert je op een reeks verfrissende tips en inzichten voor wie een tweede zit in augustus koste wat het kost wil vermijden. “Een videocall op een vast moment zorgt ook voor structuur.”

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Extra balen: Stralende zon en veel versoepelingen op komst, maar... voor studenten start de examenperiode. “En we hebben al een heel jaar aan onze bureau gezeten...”
  PREMIUM
  Leuven

  Extra balen: Stralende zon en veel versoepe­lin­gen op komst, maar... voor studenten start de examenperi­o­de. “En we hebben al een heel jaar aan onze bureau gezeten...”

  We mogen binnenkort weer knuffelen, kussen en langer op café, de stralende zon is eindelijk in het land, het bier zal rijkelijk vloeien op de Oude Markt tijdens het Europees voetbalfeest dat volgende week losbarst en... de examenperiode is weer van start gegaan. Na bijna een volledig jaar online les en weinig vrijheid tot ontspanning sluiten de studenten zich weeral binnen op om keihard te blokken tot eind juni. “Jezelf motiveren wordt steeds moeilijker, dit wordt een zware maand”, vertelt studente Marine Debel (20).