Grillmaster Peter De Clercq en schoonmaakexperte Liesbeth Verboven.
Volledig scherm
PREMIUM
Grillmaster Peter De Clercq en schoonmaakexperte Liesbeth Verboven. © Wim Daneels, rv

"Gebruik een aardappel of citroen": twee experts leggen uit hoe je je barbecue weer schoonmaakt na zijn winterslaap

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem weer in orde brengt nadat hij zolang stilstond? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste advies. Want hoe krijg je hem nu het makkelijkst weer schoon en mag je je houtskool nog van vorig jaar gebruiken? “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.”

7 reacties

 • david muylaert

  5 dagen geleden
  Klopt Gustaaf niets beter als gewoon de gril opwarmen afschrapen en invetten...
 • Frans Grootjans

  3 weken geleden
  Begrijp dit artikel niet goed want ik berg mijn rooster altijd proper gekuisd op, ligt weer te blinken voor de eerste bbq van ‘t jaar, moet mooi zijn en stinken ja, een vuil rooster gans de winter bewaren.
 • gustaaf carpels

  3 weken geleden
  Tja gewoon bbq aansteken grill goed laten warm worden en met stalen borstel proper maken ik smeer de rooster daarna met olijf in
 • Marc De weireld

  3 weken geleden
  BBQ of eten bereiden op een vuur , is één van de oudste technieken , lekker en zeker niet ongezond als je weet waarmee je bezig bent , voor het milieu zijn er wel ergere dingen ! Na de winter de rooster verhitten en met stalen borstel opschuren volstaat gezien de hoge temperatuur. Smakelijk .Geniet ervan
 • Bernd Vaes

  3 weken geleden
  Blijf van de bbq af! De geur kan wellicht heel aangenaam overkomen, het verbranden van eetwaren is een werkelijk gevaar voor de gezondheid. Bovendien is een bbq niet goed voor het milieu.
 1. Voedselvergiftiging kan dodelijk zijn en komt meestal uit eigen keuken. Prof geeft advies om het veilig te houden: “Gebruik een sponsje nooit langer dan 1 dag”
  PREMIUM

  Voedselver­gif­ti­ging kan dodelijk zijn en komt meestal uit eigen keuken. Prof geeft advies om het veilig te houden: “Gebruik een sponsje nooit langer dan 1 dag”

  Het aantal voedselintoxicaties in België lag nooit eerder zo hoog. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Een van de oorzaken is een gebrekkige hygiëne, onder meer in de eigen keuken thuis. “De gevolgen van zo’n voedselvergiftiging voor je gezondheid kunnen variëren van een banale diarree tot zelfs de dood”, aldus Chris Michiels, professor in de microbiologie van de voeding aan de KU Leuven. Hij deelt zijn beste advies om het veilig te houden.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek