Reisexpert Johan Lambrechts nam de vakantieregeling in onze buurlanden onder de loep.
Volledig scherm
PREMIUM
Reisexpert Johan Lambrechts nam de vakantieregeling in onze buurlanden onder de loep. © Getty Images/ All Write

Ga op reis wanneer anderen géén vakantie hebben: onze reisexpert tipt de beste data voor een goedkopere én rustigere vakantie

Wie deze zomer al een ‘zwart weekend’ heeft meegemaakt, weet het. Het is megadrukker dan ooit op luchthavens en autostrades naar het zuiden. Maar als je op reis gaat wanneer weinig andere gezinnen dat doen, heb je daar geen last van. Onze reisexpert Johan Lambrechts checkte de vakantieregimes in onze buurlanden en tipt de beste reisperiodes voor Vlamingen.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Is de Flixbus écht goedkoper dan ander vervoer, en handig voor je vakantie in het zuiden? Deze 5 dingen moet je weten voor je vertrekt
  PREMIUM

  Is de Flixbus écht goedkoper dan ander vervoer, en handig voor je vakantie in het zuiden? Deze 5 dingen moet je weten voor je vertrekt

  De Flixbus staat gekend als de goedkoopste busmaatschappij, die je naar wereldsteden zoals Londen en Parijs brengt. Maar is de bus ook geschikt voor lange reizen naar vakantielanden? En hoeveel betaal je daar dan voor? Onze journalist reisde van Luik naar Milaan en vertelt vijf dingen die je best weet voor je boekt. “Tijdens onze vakantie werd de bus voor de terugreis plots geannuleerd.”