Echte of plastieken kerstboom: welke is het best?
Volledig scherm
Echte of plastieken kerstboom: welke is het best? © Getty Images

Ga je voor een echte kerstboom of toch voor een kunstversie? Dit zijn de voor- en nadelen

HLN ShopWe kunnen de kerstklokken al bijna horen luiden. Hoe de feestdagen er ook zullen uitzien of met wie je ze ook zal doorbrengen, een kerstboom hoort er in ieder geval bij. Maar kies je voor een echte of ga je voor een kunststofvariant? Van prijs tot veiligheid: HLN Shop vergelijkt beide opties op zes vlakken, zodat je zelf een keuze kan maken.

 1. 5 tips voor een warmer, knusser huis zónder je thermostaat hoger te draaien
  HLN Shop

  5 tips voor een warmer, knusser huis zónder je thermo­staat hoger te draaien

  De meest efficiënte manier om je energiefactuur te drukken is simpel: minder energie verbruiken. Met de koude herfst- en wintermaanden voor de deur is dat echter geen simpele opdracht. Je wil immers zo weinig mogelijk inboeten op je woongenot. Toch bestaan er een heleboel trucs om je verwarming lager te draaien zónder dat je kou lijdt. HLN Shop zet alvast 5 goede ideeën op een rij, onder het motto ‘alle beetjes helpen’.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.