Echte of plastieken kerstboom: welke is het best?
Volledig scherm
Echte of plastieken kerstboom: welke is het best? © Getty Images

Ga je voor een echte kerstboom of toch voor een kunstversie? Dit zijn de voor- en nadelen

HLN ShopWe kunnen de kerstklokken al bijna horen luiden. Hoe de feestdagen er ook zullen uitzien of met wie je ze ook zal doorbrengen, een kerstboom hoort er in ieder geval bij. Maar kies je voor een echte of ga je voor een kunststofvariant? Van prijs tot veiligheid: HLN Shop vergelijkt beide opties op zes vlakken, zodat je zelf een keuze kan maken.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. 5 tips voor een warmer, knusser huis zónder je thermostaat hoger te draaien
  HLN Shop

  5 tips voor een warmer, knusser huis zónder je thermo­staat hoger te draaien

  De meest efficiënte manier om je energiefactuur te drukken is simpel: minder energie verbruiken. Met de koude herfst- en wintermaanden voor de deur is dat echter geen simpele opdracht. Je wil immers zo weinig mogelijk inboeten op je woongenot. Toch bestaan er een heleboel trucs om je verwarming lager te draaien zónder dat je kou lijdt. HLN Shop zet alvast 5 goede ideeën op een rij, onder het motto ‘alle beetjes helpen’.