Topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies om het riscio op skiblessures te beperken.
Volledig scherm
PREMIUM
Topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies om het riscio op skiblessures te beperken. © Getty Images / Steven Richardson

Ga je binnenkort skiën? “Start zes weken op voorhand met oefeningen om blessures te voorkomen”

Knie- en schouderblessures, gebroken benen en een ‘skiduim’: het zijn zowat de meest voorkomende kwetsuren bij skiërs. Toch kan je het risico om verhakkeld terug te komen van je wintersportvakantie behoorlijk verkleinen. “Train je uithouding en algemene conditie voor je vertrekt met enkele simpele oefeningen.” Sportkinesist Lieven Maesschalck laat je zien hoe het moet. 

5 reacties

 • Dirk Pype

  1 jaar geleden
  Nog een goeie raad,blijf thuis.
 • ronny cuypers

  1 jaar geleden
  De allerbeste tip: blijf in uw kot.
 • Theo Van Hoof

  1 jaar geleden
  In 35 jaar skiën nog nooit problemen gehad. De laatste 5 jaar gaan we vanaf november alle weken indoor skiën. Een betere voorbereiding kan je niet hebben.
 • Chris Ysebaert

  1 jaar geleden
  Als haringen in een ton in een vliegtuig zitten is blijkbaar geen probleem. Welke goddelijke bescherming krijgt de reissector en waarom krijgen sport en cultuur de zwarte Piet?
 • Josse Pot

  1 jaar geleden
  Ah hier is onze vriend top-kinesist-diëtist-specialist terug met alweer waarheden als een koe.
 1. Op wintersport met de trein: dit zijn de beste verbindingen en zoveel kost een ticket
  PREMIUM

  Op winter­sport met de trein: dit zijn de beste verbindin­gen en zoveel kost een ticket

  Gaan skiën met de trein is niet alleen ecologisch, het is ook een goed alternatief voor de files op de autosnelwegen. Onze reisexpert Johan Lambrechts belicht de belangrijkste treinen waarmee je dit seizoen naar de wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland kunt afzakken. Dat zijn er nogal wat, hoewel het doodjammer blijft dat je voor een directe nachttrein via onze buurlanden moet.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.