Liesbeth Van Riet met haar man Ronny.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Van Riet met haar man Ronny. © Steven Richardson

Foodtruckuitbaatster Liesbeth (59) zag haar inkomsten het voorbije jaar met 95% dalen: “Beseft dat we ons leven anders willen inrichten”

Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Liesbeth Van Riet (59) aan het woord, wiens foodtrucks met icepops normaal tot dé culinaire headliners behoren op grote muziekfestivals als Couleur Café, Sfinks Festival en Dranouter. Helaas zetten de coronabeperkingen voorlopig nog een domper op de festivalvreugde. “Ik vrees dat het opnieuw een zomer van schnabbels zal worden”, zegt Liesbeth. “Het afgelopen jaar was gewoon een ramp.” Toch heeft de crisis ook heel wat inspiratie gebracht.

 1. Door haar reuma viel Els (50) terug op een invaliditeitsuitkering van iets minder dan 1.000 euro: “Van de mutualiteit mag ik één uur per dag werken”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Door haar reuma viel Els (50) terug op een invalidi­teits­uit­ke­ring van iets minder dan 1.000 euro: “Van de mutuali­teit mag ik één uur per dag werken”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag vertelt Els (50) hoe ze terugviel op een invaliditeitsuitkering. Daardoor zagen zij en haar man Peter een tijdje zwarte sneeuw. “Intussen zijn onze leningen afbetaald en proberen we 1.000 à 1.500 euro te sparen. Wij weten immers als geen ander hoe snel je in de problemen kan komen.”
 2. Oproep: Hoe ga jij als huurder om met de stijgende energieprijzen?

  Oproep: Hoe ga jij als huurder om met de stijgende energie­prij­zen?

  Je zal maar een woning huren met deze energieprijzen: het hangt immers helemaal af van je huisbaas of er al dan niet geïnvesteerd is in energiezuinigheid. Wat doe jij als huurder om jouw energierekening niet te ver te laten ontsporen? En wat levert dat op? Wil jij graag daarover getuigen? Mail dan even jouw contactgegevens door naar ariane.de.borger@dpgmedia.be, met de vermelding of je een flat, rijhuis of vrijstaand huis huurt en een korte beschrijving van jouw situatie.
 1. Dankzij haar verhuis naar een appartement komt Christine (67) ruimschoots toe met haar pensioen: "Mijn vaste kosten zijn nu veel lager"
  PREMIUM

  Dankzij haar verhuis naar een apparte­ment komt Christine (67) ruim­schoots toe met haar pensioen: "Mijn vaste kosten zijn nu veel lager"

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Christine Willems (67) geniet vandaag van een degelijk pensioen, en dat heeft ze aan haar huisdokter te danken. “Op zijn advies ben ik, na tien jaar als zelfstandig thuisverpleegster, destijds opnieuw in vast dienstverband gaan werken”, zegt de jonggepensioneerde. Daarnaast houdt ze nog een mooi zakcentje over aan haar flexi-job.