Deze aanraders zijn nu op de markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze aanraders zijn nu op de markt. © rv

Flats met terras in trek, maar onze woonexpert waarschuwt: “Ga niet zomaar af op een grote oppervlakte”

De CEO van vastgoedgroep Pajota vertelde eerder aan onze krant dat het 'huisje-tuintje-boompje'-concept niet langer de norm is. Hij ziet vooral toekomst in appartementen met een mooi terras. Onze woonexpert Björn Cocquyt beaamt dat, maar hij waarschuwt ook: “Een terras moet aan bepaalde criteria voldoen.”  Ontdek hieronder zijn advies en enkele aanraders van appartementen die nu op de markt staan.

 1. Belgen blijven vakantiewoningen kopen in het buitenland: onze woonexpert legt uit hoe je het virtueel aanpakt
  PREMIUM

  Belgen blijven vakantiewo­nin­gen kopen in het buitenland: onze woonexpert legt uit hoe je het virtueel aanpakt

  Reisverbod of niet, corona heeft de interesse in een tweede verblijf nog aangewakkerd. In een enquête bij onze lezers geeft maar liefst 20 procent aan meer interesse te hebben voor een tweede verblijf in het buitenland. Niet iedereen wacht af tot de grenzen weer open gaan en koopt een woning online. Onze woonexpert Björn Cocquyt legt uit hoe dat in zijn werk gaat, waar je op moet letten en toont enkele voorbeelden.
 2. Huis of appartement als opbrengsteigendom: onze woonexpert geeft antwoord op de meestgestelde vragen als je voor het eerst verhuurt
  PREMIUM

  Huis of apparte­ment als opbreng­stei­gen­dom: onze woonexpert geeft antwoord op de meestge­stel­de vragen als je voor het eerst verhuurt

  Een op de vijf Belgen heeft naast hun eigen huis nog een of meerdere eigendommen, meestal bedoeld om te verhuren. Als je als eigenaar ook verhuurder wil worden, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft daarom het antwoord op de zeven belangrijkste vragen: van het bepalen van een correcte huurprijs, over het kiezen van een geschikte huurder tot wat je kan doen als je je eigendom weer wil verkopen. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt