Lieven Maesschalck ontkracht enkele misverstanden over hardlopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Maesschalck ontkracht enkele misverstanden over hardlopen. © Getty Images/Steven Richardson

FIT VOOR DE ZOMER. Is lopen slecht voor je knieën? Mag je blijven lopen met pijn? Lieven Maesschalck ontkracht 12 mythes over hardlopen

Tienduizenden lopers stomen zich stilaan weer helemaal klaar voor de Antwerp Ten Miles, later deze maand. Over hardlopen bestaan echter nog steeds heel wat misverstanden en vraagtekens. Mag je blijven joggen als je enkel pijn doet? Is lopen echt slecht voor de knieën? En mag je niet eten voor een wedstrijd? Topkinesist Lieven Maesschalck maakt voor eens en voor altijd komaf met de meest foute loopadviezen.

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Van verplichte fooi tot brood dat gratis lijkt: dit zijn onverwachte restaurantkosten in het buitenland waar je misschien niet altijd aan denkt

  Van verplichte fooi tot brood dat gratis lijkt: dit zijn onverwach­te restaurant­kos­ten in het buitenland waar je misschien niet altijd aan denkt

  ‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘TVA no incluido’: als je op reis bent kunnen deze zinnetjes de rekening op restaurant flink doen doortikken. Onze journaliste zocht uit wat je extra betaalt in welk land, zodat je niet voor verrassende vakantiekosten komt te staan. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Voor deze buitenlandse, kostelijke toeristenvallen let je beter op.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. FIT VOOR DE ZOMER. Lieven Maesschalck geeft advies om vetrolletjes op je onderrug weg te werken: “Met genoeg spierweefsel verbrand je zelfs vet in rust”
  PREMIUM

  FIT VOOR DE ZOMER. Lieven Maesschal­ck geeft advies om vetrolle­tjes op je onderrug weg te werken: “Met genoeg spierweef­sel verbrand je zelfs vet in rust”

  Bij het dragen van een strakke broek of badpak zijn ze daar plots: de vetrolletjes op je (onder)rug of de ‘muffin-top’. “De beste manier om daarvan verlost te geraken, is door een combinatie van gewichtsverlies en oefeningen die je rugspieren versterken” , zegt topkinesist Lieven Maesschalck. “Sterkere rugspieren helpen je aan een mooi postuur en zijn essentieel voor een correcte houding.”