Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Michel Wiegandt

Fiscaal expert over de belastingheffing voor ondernemers die andere ondernemers willen helpen: “Regeling toont aan hoe wankel wetgeving in elkaar steekt”

Overal worden initiatieven opgestart om ondernemers te helpen die in de problemen zijn geraakt door de coronacrisis. Eén van die initiatieven is het project ‘ondernemers voor ondernemers’ van de Stad Brugge. Daarbij kunnen hulpvaardige ondernemers een door corona getroffen ondernemer gratis advies geven op zakelijk vlak. Maar die hulp kan hen weleens duur komen te staan. “Je loopt het risico om zelf belast te worden”, aldus onze belastingexpert Michel Maus. Hij ontwart het fiscale kluwen.

5 reacties

 • John De roo

  2 maanden geleden
  NOOIT op beloofde "voordelen" van de overheid ingaan . Waar ze 1 euro geven maken ze 3 euro schuld en pakken ze 3 euro terug via andere kanalen.
 • Etienne Callebout

  2 maanden geleden
  Al wat de overheid doet voor fiscaal voordeel voor de gewone mens schuur je je kleren aan .Alleen de overheid doet er profijt aan .Dus niet op in gaan .
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Belastingen zijn een koterij en er komt nog bij
 • Marc Van der Vloedt

  2 maanden geleden
  jaja Evelyne,... mochten "A" (van de hoge en grote klasse)lle ondernemers ervoor zorgen dat alle werknemers van voordelen, aftrekpostjes en winstdeelnames konden genieten...de wereld zou er ook welvarender uitzien (en men zou misschien blij zijn om bij de "werkende" categorie te behoren)!
 • evelyne dewulf

  2 maanden geleden
  Dus onderwijs, covid-vaccinatie, hulp aan daklozen, voedselbedeling, e.d. vallen eigenlijk onder deze regelgeving. Maar niet de "sociale gevallen" die levenslang alleen maar voordeel halen. Moeder, waarom leven wij?...
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken