Welke verlofrechten heb jij als papa?
Volledig scherm
Welke verlofrechten heb jij als papa? © Getty Images

Fijne Vaderdag! Dit zijn je verlofrechten als werkende papa

Zondag is het Vaderdag. Ben je papa of vader in spe? De wet voorziet verschillende mogelijkheden om extra qualitytime met je kinderen door te brengen én het verlof breidt almaar verder uit. Jobat.be vroeg meer uitleg aan Geert Vermeir van hr-dienstverlener SD Worx. Hij somt drie soorten verlof op voor vaders die als werknemer in dienst zijn en bekijkt de verlofmogelijkheden voor zelfstandige papa’s.

  1. Nog één week voor je papieren belastingaangifte: onze fiscaal expert toont waarop je moet letten

    Nog één week voor je papieren belasting­aan­gif­te: onze fiscaal expert toont waarop je moet letten

    Nog één week en de papieren belastingaangiften moeten bij FOD Financiën toekomen. Wie het online invult heeft de tijd tot 15 juli. Fiscaal expert Michel Maus helpt je bij het invullen van je aangifte: hoe zit het met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En wat moet je thuiswerkvergoeding en overuren?
  2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!