Frederik Van Allemeersch
Volledig scherm
© Frederik Van Allemeersch

“Fietsen geeft vrijheid. Ook in je hoofd”: dit zijn de mooiste streken om te fietsen volgens Saartje Vandendriessche

HLN ShopSport loopt als een rode draad doorheen het leven van Saartje Vandendriessche, maar met fietsen heeft ze een bijzondere band. Met de lente voor de deur, polste HLN Shop naar de favoriete fietsroutes van de bekende actrice en presentatrice.

 1. Evi Hanssen geeft tips om alcohol (tijdelijk) af te zweren: “Mensen snappen vaak niet waarom je zou stoppen met drinken als je niet in de goot ligt”
  HLN Shop

  Evi Hanssen geeft tips om alcohol (tijdelijk) af te zweren: “Mensen snappen vaak niet waarom je zou stoppen met drinken als je niet in de goot ligt”

  Vandaag is het officiële startschot van Tournée Minérale: de maand waarin we massaal wat nuchterder door het leven gaan en alcohol vier weken lang bannen. In een van drank doordrenkte maatschappij niet altijd even gemakkelijk. Geen idee hoe je dit moet doorstaan? HLN Shop vroeg raad aan presentatrice en doorgewinterd niet-drinker Evi Hanssen.
 2. Nog veel tomaten uit blik in de voorraadkast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken

  Nog veel tomaten uit blik in de voorraad­kast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken

  Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt.